Dangăte de clopote peste Palanca

Imagine simbol: www.lucrari.episcopiaoradiei.ro

Imagine simbol: www.lucrari.episcopiaoradiei.ro
Imagine simbol: www.lucrari.episcopiaoradiei.ro

În a doua zi de Paşte, dangăte de clopote vor răsuna în toată Palanca, satul devenit deja renumit prin muzeul său, „Casa Părintească”, şi numeroasele acţiuni inedite ce au loc aici.
Pe 21 aprilie, la „Casa Părintească” de la Palanca va avea loc prima ediţie a Festivalului „Clopotele Învierii”. Prin el, se doreşte redescoperirea „sufletului comunităţii ortodoxe“.
Festivalul îşi propune de asemenea promovarea artei clopotelor şi muzicii sacre, a cîntecului pascal în rîndul copiilor şi tinerilor ortodocşi, dezvoltarea cooperării culturale dintre familie, şcoală şi biserică. „La acest eveniment poate veni orice copil sau părinte, indiferent de religie şi naţionalitate”, a menţionat Tatiana Popa, directoarea muzeului „Casa Părintească” pentru site-ul calarasi.md.
„Ne rugăm ca Bunul  Dumnezeu  să ne trimită har şi dragoste ca să putem aşeza pe vatra satelor din raionul Călăraşi un eveniment care să devină unul de mare rezonanţă, aşteptat de copii, parinţi, de întreaga comunitate creştină din această zonă”, a mai adăugat dînsa.
Pe parcursul Festivalului se vor desfăşura diverse acţiuni. De dimineaţă, va avea loc tradiţionala Liturghie la biserica de lemn din satul Palanca. Apoi, doritorii vor avea ocazia să participe la un master-clas cu genericul „Sunete de clopot”. Va fi prezentat şi un program de cîntece pascale. Nu vor lipsi nici expoziţiile tematice: de icoane, de clopote şi clopoţei. Vor fi organizate şi ateliere de încondeiere a ouălor, de elaborare a unor ilustrate de Paşte.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *