Centrul oieritului se va muta la Ungheni

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

Zeci de crescători de ovine şi caprine din toate colţurile Republicii Moldova îşi vor da întîlnire la Ungheni, pe 10-11 mai, la cea de-a treia Expoziţie-tîrg de ovine şi caprine. Pregătirile sînt în toi. Se elaborează scenarii, se stabilesc premiile, se fac invitaţii.
Potrivit lui Viorel Scutaru, şeful Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie Ungheni, se preconizează  participarea la eveniment a reprezentanţilor tuturor celor 14 ferme atestate din R. Moldova. Scuarul din faţa Pieţei Independenţei din centrul oraşului va fi inundat de miei, cîrlani, ieduţi, oi, berbeci, capre, toate de rasă. În aer vor pluti mirosuri de friptură, caş sau brînză, mămăliguţă sau vin gustos de casă. Cîntece păstorești vor răsuna peste tot. Mai pe scurt, se dorește o adevărată sărbătoare a celor care au transmis din tată în fiu această îndeletnicire milenară a moldovenilor.
Unghenenii, dar și cei ce vor veni la Ungheni special pentru această expoziție-tîrg, vor avea șansa să vadă pe viu cum se pregătește un caș adevărat, vor afla unele secrete din bucătăria oierilor, vor admira rase noi de ovine și caprine. ”Evenimentul în sine va fi și un schimb eficient de experiență”, a menționat Viorel Scutaru.
La Expoziţia-tîrg se așteaptă să vină și oaspeți de peste Prut, din județele Iași și Galați, dar și oficiali din Chișinău.
Pentru organizarea acestui eveniment au fost planificate, în bugetul raional, 20 de mii de lei. ”Este puțin, dar sperăm să ne descurcăm, mai ales că avem ca parteneri Ministerul Agriculturii şi Asociația națională a crescătorilor de ovine și caprine”, a făcut o remarcă șeful Direcției Agricultură și Alimentație din Ungheni.
De notat că edițiile anteroare ale expoziției-tîrg au avut loc la Orhei și, respectiv, Cimișlia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *