Cea mai bună asistentă din Republica Moldova e la Seliştea Nouă

În fotografie: Elena Smolenschi

În fotografie: Elena Smolenschi
În fotografie: Elena Smolenschi

Timp de 30 de ani s-a dedicat profesiei. Este asistentă medicală la Oficiul medicilor de familie din Tuzara – Seliştea Nouă. Acum o cunosc nu numai cei care şi-au încredinţat sănătatea lor ei. O cunoaşte toată republica. Elena Smolenschi a obţinut, chiar recent, în cadrul Galei premiilor în sănătate, trofeul la categoria „Cea mai bună echipă de asistenţi medicali”, acumulînd cel mai mare număr de voturi – 1345.
„Ştiam că am cele mai multe voturi, dar nu am crezut că voi fi chiar eu pe locul I”, ne-a spus. „Este o dovadă că pacienţii mei au încredere în mine”, explică, după care adaugă: „Simt în suflet o bucurie imensă”. I-a găsit deja proaspătului trofeu şi un loc de cinste în birou. Cei care intră la ea, imediat îl observă.
Am întrebat-o pentru ce anume a primit acest trofeu. Dînsa a răspuns simplu: „Pentru munca de zi cu zi”. Aceeaşi explicaţie ne-a dat-o şi Nicolae Lupu, şeful Centrului de Sănătate Călăraşi, cel care a propus-o pentru acest premiu. „Totdeauna a lucrat pentru a-şi îmbunătăţi calităţile profesionale, iar cu timpul a devenit o asistentă medicală foarte bună, dovadă fiind şi trofeul obţinut”, a spus dînsul.
Elena Smolesnchi recunoaşte, la rîndul ei, că a muncit toată viaţa cu dăruire de sine, uneori chiar în detrimentul familiei. Toate eforturile sale aveau un singur scop: să obţină rezultate bune în activitate. Nu atît pentru ea, cît pentru săteni. A acordat, mai ales în ultima perioadă, o atenţie sporită focarelor de tuberculoză, persoanelor bolnave de tuberculoză. Numai în anul 2013, dînsa a avut grijă de tratamentul a şase persoane de tuberculoză şi a supravegheat alţi 14 bolnavi. „Printre merite îi sînt menționate şi controlul copiilor din focarele de tuberculoză, educația sanitară privind mecanismele de transmitere a bolii şi rezistența tuberculozei la medicamente”, spune Nicolae Lupu.
De notat că Elena Smolenschi nu şi-a schimbat niciodată locul de muncă. Imediat după studii a venit la Seliştea Nouă şi aici, muncind zi de zi, a demonstrat că omul sfinţeşte locul şi nu invers.
Apropo, la aceeaşi Gală a premiilor în sănătate, secţia de reanimare şi terapie intensivă a Spitalului raional Călăraşi s-a clasat pe locul III la categoria „Cea mai bună secţie spitalicească”, iar la categoria „Cea mai reuşită activitate în domeniul sănătăţii publice”, Vera Lefter, şefa Secţiei epidemiologie la Centrul Sănătate Publică Călăraşi, s-a clasat pe locul doi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *