În băcătărie cu… Svetlana Ciobanu

Imagine simbol: www.restaurant-casa-voastra.ro

Imagine simbol: www.restaurant-casa-voastra.ro
Imagine simbol: www.restaurant-casa-voastra.ro

Chiar dacă este directoare a Centrului de Resurse pentru Dezvoltarea Durabilă Locală și Regională Ungheni, chiar dacă este o femeie activă, implicată în foarte multe proiecte, Svetlana Ciobanu găseşte timp şi pentru a sta  la bucătărie. Ne-a propus, special pentru cititorii „Expresului”, o ciorbă foarte delicioasă, din potroace (aripi, gîturi, picioare, inimi, pipote).
„O farfurie de ciorbă de potroace îţi face buna dispoziţie oricînd, iar secretul este zeama de varză, sau moarea din butoiul cu varză murată, cum este numită la noi”, spune Svetlana Ciobanu, accentuînd că o gospodină bună ştie să dea sens măruntaielor de pasăre.
Ciorbă de potroace
Avem nevoie de 1,2 kg de măruntaie de orice fel de pasăre, 3 litri de apă, 3 litri de zeamă de varză murată, un pahar de orez, 2 linguri de ulei, o tulpină de praz, 3 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, o jumătate de ţelină, o legătură de pătrunjel şi o legătură de mărar sau leuştean.
Măruntaiele de pasăre se pun la fiert, avînd grijă să alegem spuma la timp. Între timp, cît acestea fierb la foc mic, se spală zarzavaturile, se curăţă, se taie cubuleţe. Prazul se taie rondele.
Într-o cratiţă se toarnă uleiul, peste care se adaugă zarzavatul şi prazul. Se sotează totul la foc potrivit, pînă se înmoaie. Cînd măruntaiele sînt aproape gata, în oală se adaugă şi legumele sotate, iar peste 15 minute se pune şi orezul fiert şi spălat. Zeama de varză se fierbe separat şi se toarnă în oală la cinci minute după ce a s-a pus orezul. Se mai fierbe cinci minute, apoi se adaugă verdeaţa şi, dacă este nevoie, se mai adaugă şi un pic de sare după gust. Poftă bună.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *