Adevăraţi salvatori de vieţi omeneşti

În fotografie: Imagine simbol (din arhiva redacției)

În fotografie: Salvatorii călărăşeni donează sînge
În fotografie: Salvatorii călărăşeni donează sînge

Salvatorii călărăşeni au demonstrat cu vîrf şi îndesat că sînt adevăraţi salvatori de vieţi omeneşti. Şi nu doar cînd le-o cere datoria, în cazul unor situaţii excepţionale, ci şi în viaţa cotidiană.
Pe 16 aprilie, dis-de-dimineaţă, întregul colectiv al Secţiei Situaţii Excepţionale (SSE) Călăraşi a poposit, din proprie iniţiativă, la Spitalul raional Călăraşi, pentru a-şi aduce contirbuţia la salvarea unor vieţi omeneşti. Cum? Donînd sînge.
„Vrem să arătăm că sîntem dispuşi să salvăm vieţi nu doar atunci cînd sîntem la serviciu, dar şi în afara lui”, a declarat pentru „Expresul” Vasile Zaharia, şeful Secţiei Situaţii Excepţionale Călăraşi. Mai mult ca atît, dînsul, prin exemplul propriu, a demonstrat că e un cetăţean exemplar, donînd sînge deja pentru a cincea oară. Exemplul său a fost urmat şi de alţi zece colegi de serviciu.
„Cred că e o datorie a noastră să salvăm vieţile omeneşti în diferite circumstanţe, iar iniţiativele de acest gen sînt binevenite”, a remarcat Ion Chitoroagă, care a donat sînge pentru a doua oară. Un alt angajat al SSE Călăraşi, Victor Amarii, un tînăr în vîrstă de 24 ani, a donat pentru prima oară sînge. „Am mai încercat o dată, dar nu aveam vîrsta necesară. Acum, vîrsta nu-mi mai este un impediment”, a menţionat dînsul.
Silvia Bobescu, directoarea Spitalului raional Călăraşi, a rămas plăcut surprinsă de iniţiativa celor de la Secţia Situaţii Excepţionale. „Cred că salvatorii ştiu cel mai bine ce înseamnă să ai nevoie urgentă de sînge şi să nu-l ai la dispoziţie în acel moment”, a remarcat dînsa, mulţumindu-le, totodată, salvatorilor pentru gestul făcut.
Potrivit directoarei spitalului, în anul 2014 trebuie să fie mobilizaţi 1776 de donatori călărăşeni. „Nu este un număr foarte mare.
Totuşi, oamenii, deocamdată, nu se prea grăbesc să doneze sînge”, a spus dînsa.  În primele trei luni ale anului, Spitalul raional a înregistrat doar 24 de donări de sînge, în timp ce ar fi trebuit să fie cîte 25 de donări lunar. Silvia Bobescu şi-a exprimat speranţa că exemplul salvatorilor va fi urmat şi de alţi călărăşeni.
Apropo, Vasile Zaharia a dat asigurări că va reveni peste jumătate de an, împreună cu colegii săi, în acelaşi laborator pentru a mai dona sînge. Pînă atunci, dînsul a venit cu un apel către toţi călărăşenii să le urmeze iniţiativa, asigurîndu-i că se vor simţi mult mai împăcaţi atunci cînd vor şti că viaţa unui om a fost salvată, datorită gestului pe care l-au făcut.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *