În poșeta femeii | Păstrează puloverele ca noi

IMG_5748Din fibre naturale sau sintetice, groase sau subţiri, toate puloverele au nevoie de o îngrijire specială. Iată ce trebuie să faceţi pentru a te bucura cît mai mult de confortul lor.
Spălaţi puloverele fine cu mîna. Ca să le stoarceţi, înveliţi-le mai întîi într-un prosop.
Dacă spălaţi puloverele în maşină, puneţi-le într-o faţă de pernă.
Puloverele din lînă sau mohair trebuie puse să se scurgă într-o plasă de sfoară sau în chiuvetă.
Ideal e ca puloverele să fie puse la uscat pe o suprafaţă plană. Dacă trebuie să le agăţaţi, fie puneţi-le pe umeraş, fie prindeţile cu cîrligele la subsuoară.
Puloverele se usucă mai repede, dacă le puneţi între două prosoape groase, peste  care rulaţi o sticlă.
Puloverul alb îşi recapătă strălucirea, dacă îl lăsaţi la înmuiat 4 ore în apă călduţă în care aţi dizolvat bicarbonat de sodiu (80 grame la 4 litri de apă). La ultima clătire adăugaţi o lingură de oţet.
Puloverul din lînă neagră îşi recapătă aspectul dacă îl ţineţi 1-2 ore în infuzie călduţă de iederă.
Lîna împîslită îşi revine, dacă înmoiaţi puloverul în apa în care aţi fiert fasole sau în apă călduţă cu glicerină (1 lingură la 1 litru de apă). Dacă nu aveţi glicerină, puteţi folosi balsam de păr.
Spălaţi cu mîna puloverele din angora şi mohair înainte chiar de prima îmbrăcare. Cînd s-au uscat, închideţi-le într-o pungă de plastic şi daţi-le la rece: 1 oră în congelator sau 2 ore la frigider. Nu uitaţi să le scoateţi măcar cu o jumătate de oră înainte de a le îmbrăca.
Manşetele, gulerul şi marginea de jos a puloverului, care s-au lărgit excesiv, îşi revin dacă se înmoaie timp de 10 minute în apă cît mai caldă, apoi se usucă repede, cu uscătorul de păr.
Pulverizaţi lac fixativ pentru păr pe puloverele de lînă sau mohair şi nu se mai scămoşează. Dacă s-au format deja scame, treceţi pe deasupra lor cu un aparat de ras cu lamă.
Puteţi înlocui balsamul de rufe cu balsam de păr; ambele împiedică electrizarea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *