Peste 9 milioane de lei pentru 9 proiecte

Imagine simbol: www.voceabasarabiei.net

Imagine simbol: www.voceabasarabiei.net
Imagine simbol: www.voceabasarabiei.net

Edificii renovate, reparaţii, achiziţii de utilaje – de toate au fost în sistemul de sănătate al regiunii Ungheni-Nisporeni-Călăraşi în anul 2013. Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a finanțat 9 proiecte investiționale, în valoare totală de 9,5 milioane de lei.
Cel mai norocos a fost Nisporeniul, care a beneficiat de 5 milioane 750 mii lei, mai mult decît celelalte două raioane luate împreună. Acești bani au mers la implementarea a cinci proiecte. Cele mai mari sume au fost cheltuite pentru construcția Oficiului de sănătate Bărboieni (1,7 milioane lei), achiziționarea unui aparat digital Roentghen la Spitalul raional Nisporeni (1,6 milioane lei) și construcția Oficiului de sănătate Găureni (1 milion de lei).
Aproape un milion, dar mai exact 900 mii lei au mers pentru reparația capitală a acoperișului Centrului de sănătate Grozești, iar 550 mii de lei – pentru achiziționarea unui aparat ultrasonograf la Centrul de sănătate Nisporeni.
Din fondul de dezvoltare al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină au fost repartizate raionului Ungheni, anul trecut, 2,5 milioane de lei. Partea leului, adică 2,2 milioane lei, i-a revenit Spitalului raional, care s-a ales cu o reparație capitală a blocului de reanimare și anesteziologie. Restul banilor, 353 mii lei, au venit la Centrul de sănătate Dănuțeni, pentru  reparaţia și dotarea cu mobilier a sălii de triere și registraturii. Tot din aceşti bani a fost utilat cu aparataj şi cabinetul de fizioterapie.
Doar 1 milion 220 mii lei au fost direcţionaţi spre raionul Călăraşi. Din aceşti bani, un milion de lei au fost destinaţi pentru reconstrucția capitală a unui etaj al Oficiului de sănătate din satul Dereneu. Restul, 220 mii de lei, au mers la reparația capitală a sediului Centrului de sănătate din Bravicea.
Oleg Belbas, șeful Agenției Teritoriale Vest a CNAM, a declarat pentru ”Expresul” că sursele financiare au fost repartizate în cele trei raioane în dependență de proiectele depuse şi  necesitățile fiecărui aplican. ”În acest an, nu-i exclus ca deja Ungheniul sau Călărașiul să beneficieze de mai multe surse din fondul de dezvoltare”, a punctat dînsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *