Pentru a le veni în ajutor angajaţilor

Imagine simbol: www.wall-street.ro

Imagine simbol: www.wall-street.ro
Imagine simbol: www.wall-street.ro

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM) din Călăraşi a efectuat un studiu cu angajatorii din raion pentru a stabili barometrul profesiilor pentru 2014. S-a ajuns la concluzia că celor care au studii superioare le este mai greu să se angajeze decît celor care au doar cursuri profesionale.
Potrivit Galinei Enachi, specialist superior la AOFM Călăraşi, cele mai mari şanse de angajare o au vînzătorii, cusătoresele şi bucătarii, căci există deseori locuri de muncă vacante în aceste domenii. În schimb, cei cu studii superioare în pedagogie, asistenţă socială, psihologie, administraţie publică sau ecologie au şanse mai slabe să-şi găsească un loc de muncă.
„Este un paradox: unde sînt locuri de muncă vacante nu sînt solicitanţi, unde sînt solicitanţi nu sînt locuri de muncă”, face o remarcă Galina Enachi. De aceea specialiştii AOFM organizează, în fiecare primăvară, întîlniri cu absolvenţii claselor a IX-a şi a XII-a, pentru a-i informa despre cele mai solicitate profesii, astfel ca ulterior să-şi poată găsi mai uşor un loc de muncă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *