Mărţişoarele „Steluţei”

În fotografie: Flori şi mărţişoare de la picii de la grădiniţa “Steluţa”

În fotografie: Flori şi mărţişoare de la picii de la grădiniţa “Steluţa”
În fotografie: Flori şi mărţişoare de la picii de la grădiniţa “Steluţa”

Zeci de mărţişoare, mai mari şi mai mici, toate confecţionate de copii şi părinţii acestora, şi-au găsit locul într-o expoziţie vernisată la Grădiniţa „Steluţa” din Ungheni. Nimic neobişnuit pînă aici.
Neobişnuit este faptul că o parte din aceste mărţişoare au ajuns, ulterior, la pieptul unor vîrstnici de la Centrul de reabilitare şi reintegrare a bătrînilor din Ungheni. Picii de la grdăiniţă, însoţiţi de educatoarele lor, au venit aici să readucă zîmbetul pe feţele celor care ar putea să le fie nu doar bunici, ci chiar străbunici.
Neobişnuit este şi faptul că mărţişoarele din expoziţie au fost scoase, mai tîrziu, în vînzare, iar din banii adunaţi, 1036 de lei, au fost achiziţionate ghivece din ceramică pentru flori. Acestea vor înfrumuseţa, de acum încolo, galeriile grădiniţei.
„Ne străduim să contribuim la păstrarea şi promovarea tradiţiilor noastre, să încurajăm părinţii să se implice în activităţi de voluntariat, să-i facem pe copii să fie mai afectuoşi cu oamenii în etate. Or, prin respectul faţă de fiinţa omenească, faţă de tradiţii şi de bătrînii noştri societatea poate deveni mai bună”, a explicat directoarea grădiniţei, Lucia Gavriliuc, scopul acestei acţiuni, întitulată sugestiv: „Un mărţişor împletit din drag şi dor”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *