În bucătărie cu… Nicoleta Diaconu | Legume la cuptor

legume la cuptor
Imagine simbol: femina.rol.ro

Legume la cuptor
Trebuie să avem la îndemînă un dovlecel (bostănel), 2-3 roşii, 2-3 ardei dulci, un morcov, varză, brocoli. Se fierbe, timp de 20 de minute, în apă cu sare un brocoli de mărime medie. Între timp, se taie cuburi nu prea mici celelalte legume. Se amestecă bine, apoi se presară sare. După dorinţă, pot fi adăugaţi şi cîţiva cartofi.
După ce brocoli a fiert, se lasă să se scurgă bine pe un platou, apoi se taie rămurele. Acestea se pun într-o tavă unsă cu margarină vegetală, apoi urmează celelalte legume. Deasupra se presară  caşcaval şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Se poate servi drept garnitură alături de carne.
În perioada postului, se presară caşcaval de post. E foarte gustos. Încercaţi. Poftă bună!
De această dată, am bătut la uşa bucătăriei unei distinse doamne din raionul Ungheni. Nicoleta Diaconu, directoarea grădiniţei din Mănoileşti, ne-a deschis-o cu drag şi ne-a propus să încercăm  o mîncare foarte sănătoasă, dar şi delicioasă. Necesită un timp de pregătire foarte scurt, dacă ai la îndemînă toate ingredientele necesare. Dînsa ne-a spus că a inventat-o singură, iar celor ce au gustat din bucate le-a plăcut. Acum o pregăteşte foarte des, mai ales vara, în sezonul legumelor. Chiar şi de trei-patru ori pe săptămînă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *