Va fi din nou sărbătoare

Radenii Vechi Plaiul Fagului
Imagine simbol: JurnalTV

 
Sărbătoarea „Plaiul Fagului” de la Rădenii Vechi, iniţiată în primăvara anului trecut şi care a fost un real succes, va avea continuitate.  Direcţia Cultură şi Turism Ungheni a reuşit să obţină, în acest scop, 20 mii de lei de la Ministerul Culturii. Şi în acest an va fi organizată, în cadrul sărbătorii respective, o tabără cioplitorilor în lemn. „Sigur, nu sînt mulţi bani, dar ne vom strădui să organizăm o sărbătoare cu mult mai frumoasă şi grandioasă decît anul trecut”, a subliniat Eugenia Baroncea, şefa Direcţiei Cultură şi Turism, concluzionînd: „Cu bani puţini vom face lucruri mari!”.
Oficialii din cultura ungheneană aşteaptă şi rezultatele unui alt proiect, ce a fost aplicat la Ambasada Franţei. Dacă vor obţine finanţarea solicitată, va fi posibilă asigurarea cu costume   naţionale a formaţiilor folclorice din Petreşti, Pîrliţa şi Todireşti.
Potrivit Eugeniei Baroncea, în acest an Direcţia Cultură şi Turism îşi propune să diminueze, pe cît va fi posibil, neajunsurile existente în acest domeniu şi, totodată, să readucă în prim-plan cultura.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *