Ştie foarte bine ce face

Lucia BacaluDodon, liderul socialist, s-a dezlănţuit. După ce tot ne-a asigurat, vreo doi ani la rînd, că-l dă jos pe primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, iată că s-a apucat să decidă şi soarta ţării. El, marele statalist! El, atotputernicul şi atotştiutorul. Vă mai amintiţi de soluţiiile lui înşirate pe la toate colţurile capitalei după ce a devenit socialist?
A fost ministru pe vremea lui Vladimir Voronin.  Ministrul Economiei. Atunci nu avea soluţii. Aţi auzit cumva să elaboreze vreo strategie viabilă de dezvoltare a Republicii Moldova? Aţi auzit cumva să facă tot ce îi stă în puteri ca oamenii să trăiască mai bine, să aibă un salariu mai mare, ca economia ţării să cunoască o dezvoltare impresionantă?
Sigur, a făcut tot ca să aibă el un trai bun, să aibă el venituri frumoase, să-şi găsească el un locuşor călduţ. A minţit, a trădat – asta a făcut în ultimii trei ani. A trădat Partidul Comuniştilor, fără de care nu se ştie dacă auzea cineva vreodată despre el. A trădat, ulterior, şi foştii conducători ai Partidului Socialist, fără de care nu se ştie cine mai era azi. Acum, scoate la mezat şi ţara în care trăieşte. Vezi Doamne, vrea referendumuri. Peste tot, în fiecare sat, în fiecare oraş. Referendumuri ilegale, ce contravin Constituţiei. Dar ce mai contează?
Pînă acum, totul i s-a iertat. Dodon, pe cal bălan, merge înainte. Seară de seară, ne tot abureşte de la ecranele televizoarelor că el e Atotputernicul, el e Făt-Frumos care ne va salva de balauri şi zmei de tot felul. El ne va duce în “pădurea fermecată” şi ne va oferi rîuri de lapte cu maluri de miere.
Oare chiar nimeni nu poate să-l oprească din marşu-i triumfal?
Dodon simte că mai are cîteva luni şi s-ar putea să rămînă la margine de drum. Probabilitatea să ajungă încă o dată în Parlament e de 0,0001%. Vă amintiţi vorbele lui Caragiale din “O scrisoare pierdută”: “Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători”? E specific poporului nostru şi, orice-ar face şi ar spune acum socialistul nr. 1, nimic nu-l mai salvează.
Declaraţiile sale de ultimă oră şi susţinerea referendumului din Găgăuzia nu au făcut decît să demonstreze  încă o dată că e un extremist sadea şi că pentru el poporul moldovenesc nu înseamnă nimic.
Alo, dragă guvernare, cît o să mai toleraţi asemenea ieşiri extremiste, ce reprezintă un real pericol pentru Republica Moldova? Aş vrea să zic: “Doamne, iartă-l că nu ştie ce face”. Dar ştie, Dodon ştie foarte bine ce face.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *