Şi-a împărtăşit din experienţa ultimului an

Imagine: novateca.md

Imagine: novateca.md
Imagine: novateca.md

Zeci de bibliotecari, inclusiv şefi ai unor biblioteci din Republica Moldova, s-au deplasat, vinerea trecută, pe 14 februarie, la Călăraşi, unde aveau să ia cunoştinţă de activitatea Bibliotecii publice „Grigore Vieru”, de cele mai interesante experienţe şi activităţi de aici.
„Pe lîngă ceea ce se vorbeşte despre noi şi activitatea pe care o desfăşurăm, e bine şi să se vadă ce facem”, a accentuat Galina Agafiţa, directoarea bibliotecii.
Pentru început, oaspeţii au făcut o mini-excursie, pentru a se familiariza cu tot ceea ce înseamnă biblioteca din Călăraşi. Au urmat discuţii privind proiectul „O şansă pentru fiecare”, implementat în cadrul Programului „Novateca”, un proiect ce a impresionat, fiind, de fapt, o noutate pentru o instituţie cum e biblioteca.
De notat că acest proiect a fost implementat de bibliotecă în toamna anului trecut, în parteneriat cu Oficiul forţei de muncă din Călăraşi, iar cei vizaţi au fost şomerii, dar şi persoanele care se aflau în căutarea unui loc de muncă. Scopul a fost unul clar: de a reduce numărul şomerilor prin implicarea directă a bibliotecii.
A fost o perioadă cînd unii călărăşeni se întrebau ce are biblioteca cu şomerii? Prin cele peste 20 de activităţi organizate în cadrul proiectului s-a dovedit că există tangenţe. „Oficiul forţei de muncă a venit cu oferte despre locurile de muncă vacante, iar noi am avut grijă să informăm despre ele publicul”, a explicat Galina Agafiţa. De fapt, biblioteca şi-a îndeplinit misiunea: a venit în ajutor celor care aveau nevoie de informaţii în acest sens. Iar impactul proiectului asupra comunităţii a fost mare. Cifrele sînt elocvente: peste 300 de participanţi în activităţi, peste 40 de persoane angajate, 11 persoane instruite şi 17 persoane înmatriculate la cursuri profesionale.
Potrivit Galinei Agafiţa, Biblioteca publică raională şi Oficiul forţei de muncă din Călăraşi au încheiat un acord de colaborare cu scopul de a promova activitatea acestora, dar şi a oferi informaţiile necesare despre locurile de muncă vacante.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *