I s-a tras moartea de la foc şi fum

Imagine simbol: www.moldova.org

Imagine simbol: www.moldova.org
Imagine simbol: www.moldova.org

O bătrînă de 78 de ani din Nisporeni, imobilizată la pat, a murit intoxicată de la fumul produs în urma arderii saltelei de pe pat. Această saltea se afla prea aproape de soba fierbinte, spun pompierii. Nenorocirea s-a întîmplat pe 4 februarie.
Specialiştii afirmă că tragedia nu s-ar fi întîmplat, dacă rudele bătrînei, în îngirjirea căreia ea se afla, nu o lăsau singură în casă, fără supraveghere și… cu patul instalat aproape de sobă.
”Asemenea cazuri nu sînt isolate. Se atestă des, mai ales la persoane solitare sau defavorizate care, din lipsa banilor, se înghesuie în încăperi mici, unde îşi lipesc mobilierul şi hainele de sobe”, a subliniat Grigore Rîlea, șeful Secției Situații Excepționale Nisporeni.
Dînsul a atenționat cetățenii care utilizează sobe cu fisuri, fără uşiţe, fără plăci metalice înaintea sobelor, cu hornuri fisurate sau lipite de grinzi că riscă cu bunurile şi chiar cu viaţa lor, căci în oirce moment poate izbucni un incendiu. Atenţie unde depozitaţi materialele combustibile sau cerealele (în podurile caselor)! Fiţi prudenți cînd faceţi focul în sobe, respectaţi măsurile de apărare împotriva incendiilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *