Pompierii nisporeneni au făcut totalurile

Imagine simbol

Imagine simbol: timpul.md
Imagine simbol: timpul.md

Tabloul pentru anul 2013 nu este unul în roz. Un copil a decedat în incendiu. Au ars bunuri în valoare totală de 202350 lei. Din cele 21 de incendii înregistrate pe parcursul anului, 20 (!) au avut loc în sectorul locativ.
Potrivit lui Grigore Rîlea, şeful Secţiei Situaţii Excepţionale Nisporeni, oamenii continuă să neglijeze respectarea regulilor securităţii contra incendiilor şi atunci cînd fac focul în sobe, şi atunci cînd fumează, şi atunci cînd folosesc aparate electrice. Apropo, fiecare al patrulea incendiu s-a produs din cauza sobelor defecte, iar trei incendii au fost provocate intenţionat.
Pompierii atenţionează asupra exploatării sobelor în această perioadă a anului. Regulile sînt simple: evitaţi supraîncălzirea acestora, nu lăsaţi în preajma lor obiecte ce pot lua foc cu uşurinţă, asiguraţi prezenţa unei plăci metalice înaintea sobelor, cu dimensiunea de 50×70 cm.
„Important este de reţinut şi alte cîteva reguli: nu lăsaţi copiii singuri în casă, nu lasaţi focul în sobă fără supraveghere, nu lăsaţi aprinse lumînări sau candele fără supraveghere, nu aprindeţi focul cu lichide uşor inflamabile, nu fumaţi în încăperi, nu lăsaţi aparate electrice în priză la plecarea de acasă”, spune Grigore Rîlea. E simplu. În plus, este necesar de verificat cu regularitate starea sobelor şi a coşurilor de evacuare a fumului.
Dacă toate aceste reguli ar fi respectate, numărul incendiilor ar fi cu mult mai mic.
În anul 2013, potrivit lui Grigore Rîlea, graţie intervenţiilor pompierilor, au fost salvate de foc bunuri materiale în valoare de circa 1 milion 238 mii de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *