În doi ani – de nerecunoscut

Imagine simbol: http://bratuleni.blogspot.com/

Imagine simbol: http://bratuleni.blogspot.com/
Imagine simbol: http://bratuleni.blogspot.com/

În acest an, locuitorii satului Brătuleni vor sărbători hramul localității în casă nouă. Este vorba de casa de cultură, care deja a fost reparată în interior. Acum, potrivit primarului Nicolae Chercheja, urmează să fie construită şi o scenă de vară, prevăzută pentru activități culturale în aer liber.
De hram, pe 12 iulie, cînd biserica îi prăznuieşte pe Sf. Petru și Pavel, scena va fi gata, astfel că e posibil ca sătenii să aibă parte de un spectacol inedit. Construcția va costa, potrivit primarului, circa 100 mii de lei, bani prevăzuţi în bugetul de stat.
”Cînd am venit în fruntea primăriei, cu doi ani în urmă, a trebuit să punem peliculă în geamurile casei de cultură, căci vîntul se plimba ca la el acasă”, își amintește Nicolae Chercheja, remarcînd că a bătut pe la multe uși pînă a reușit să readucă la normalitate activitatea instituției respective.
Acum, odată cu instalarea scenei de vară, se doreşte nu doar schimbarea aspectului exterior al casei de cultură, ci şi oferirea unor noi oportunităţi pentru săteni. Ei vor putea, într-un număr mult mai mare să asiste la activitățile culturale din teritoriu, mai ales că cele mai multe au loc  vara și toamna.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *