Nina Gorincioi-Cadoppi: “Mă consider o prietenă fidelă a Expresului”

expresul Peste munţi şi văi, viscol şi ninsoare, căluţul fermecat a sosit şi în Italia. La un espresso matinal cu Expresul de Ungheni, Nisporeni, Călăraşi”. Iată mesajul postat pe o reţea de socializare de către Nina Gorincioi-Cadoppi, o ungheneancă stabilită cu traiul în Italia de mai bine de 15 ani şi care s-a remarcat prin numeroase acţiuni de caritate pentru cei rămaşi acasă.
I-am adresat şi ei întrebările noastre tradiţionale.
Cum aţi aflat despre “Expresul”?
Mă întorceam, la început de noiembrie 2007, din Moldova în Italia. Eram într-un avion ce ne ducea spre Verona. Alături stătea Igor Carapcevschi din Zagarancea. Cu regret, a decedat la 25 de ani. El citea cu atenţie un ziar. L-am rugat să mi-l dea şi mie să-l răsfoiesc. Mi-a plăcut foarte mult conţinutul, dar şi denumirea. Am înţeles chiar de atunci că vom avea, în mod expres, toate  noutăţile de acasă. M-am bucurat cînd Igor mi-a zis să-l păstrez. Mai avea cîteva exemplare -pentru prietenii săi. Din acea zi am devenit o prietenă fidelă a acestui  ziar care nu a înghiţit momeala politicului, ci a rămas aşa cum era şi de aşteptat: cu verticalitate.
Ce părere aţi reuşit să vă faceţi despre ziar?
Din moment ce mă consider o prietenă fidelă a ziarului, ce părere aş putea avea? Mă bucur că  redaţi realitatea dură de acasă, neertînd nici un politician, indiferent de culoarea lui. Apreciez faptul că nu uitaţi de diasporă, de cei plecaţi în lume după o bucată de pîine. De foarte multe ori, presa a vorbit în mod negativ despre noi, fără să ştie cu adevărat realitatea. Voi aţi reuşit să redaţi starea noastră de spirit, istoriile de succes, dar şi unele eşecuri sau probleme cu care ne confruntăm. Aţi făcut-o simplu, cu responsabilitate, şi nu cum se cîntă în manele pe la pieţele din Moldova. Pentru aceasta vă preţuiesc şi vă simt mereu alături.
Aş vrea ca acest căluţ să ne aducă noroc tuturor, iar Anul calului de lemn, al acelui căluţ din copilăria noastră, să ne readucă bucurii şi linişte sufletească tuturor, indiferent de naţionalitate sau etnie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *