Mărţişor 2014

Imagine simbol: diez.md
Imagine simbol: diez.md
Imagine simbol: diez.md

NISPORENI

1 martie, ora 10.00
Deschiderea solemnă a Festivalului ”Mărțișor – 2014”
În cadrul manifestării vor evolua taraful, fanfara şi ansamblul de vioriști al Școlii de muzică, ansamblul folcloric ”Doina Codrilor” din satul Vărzărești.
Vernisarea expoziției de desene ale elevilor Școlii de arte plastice din Nisporeni.
Locația: Școala de muzică din Nisporeni

6 martie, ora 11.00
Concert festiv, dedicat Zilei Internaționale a Femeii
Concertul va fi susținut de următorii interpreți: surorile Viorica și Elena Lupu, formația de muzică ”Millenium” din Chișinău, ansamblul folcloric de bărbați ”Dor nisporenean”, fanfara de maturi ”Vasile Amarfii”. O nuanță aparte vor conferi sărbătorii micuții de la grădinițele din oraș.
Locația: Casa raională de cultură Nisporeni

10 martie, ora 12.00
Închiderea Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor – 2014”
Teatrul de păpuși cu titlul model ”Prichindel” din satul Iurceni și ansamblul de muzică și dansuri populare cu titlul model ”Moștenitorii”din Nisporeni vor prezenta publicului momente artistice extraordinare.
Locația: Casa raională de cultură Nisporeni

În cadrul festivităţilor organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, formațiile și colectivele artistice din oraș vor susține concerte la diverse instituții și întreprinderi din raion (pe data de 7 martie, ora 15.00, ansamblul folcloric de bărbați ”Dor nisporenean” va susține un concert pentru doamnele de la SA ”Codreanca” din Nisporeni).

Bibliotecile publice și casele de cultură din teritoriu vor organiza și desfășura: concerte festive, manifestări tematice, vernisări de expoziții, serate literar-muzicale.

CĂLĂRAŞI
Festivalul „Mărţişor-2014” vine cu un program divers şi la Călăraşi. Potrivit lui Sergiu Cojocaru, şeful Direcţiei Cultură, startul va fi dat, ca peste tot în republică,  pe 1 martie, iar colectivele model din raion vor evolua pe scena Casei raionale de cultură începînd cu ora 17.00. Intrarea va fi liberă.
Pe 2 martie, se va desfăşura o acţiune complexă istorico-culturală de comemorare a începutului conflictului din Transnistria.
La 6 martie, cu începere de la ora 17.00, la Casa de cultură din oraşul Călăraşi va evolua orchestra de muzică populară „Fluieraş” cu un concert de zile mari, dedicat femeilor.
Închiderea festivalului este preconizată pentru data de 9 martie. În acea zi, la Călăraşi se vor deplasa artişti amatori din raionul Anenii Noi, sub egida Direcţiei Cultură şi Turism. Va fi o premieră absolută.  „În fiecare an ne străduim să facem ceva nou, nu vrem să ne repetăm”, a  accentuat Sergiu Cojocaru.
Potrivit dînsului, în această perioadă, şi casele de cultură din raion vor organiza activităţi dedicate „Mărţişorului”. Fiecare va decide în parte agenda şi programul artistic.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *