Mai informaţi la capitolul exploatarea sobelor

Imagine simbol: mercador.ro

Imagine simbol: mercador.ro
Imagine simbol: mercador.ro

Chiar dacă oamenii fac focul în sobe de sute de ani, iată că, în secolul al XXI-lea, mai au nevoie să înveţe cum să exploateze o sobă, ca să evite orice pericol. La această concluzie au ajuns angajaţii Secţiei Situaţii Excepţionale din Călăraşi, care au decis să pornească o adevărată campanie de informare, cu genericul: „Casa o construim o viaţă, dar o pierdem în cîteva minute de indiferenţă” .
Potrivit lui Vasile Zaharia, şeful Secţiei Situaţii Excepţionale, în autobuzele şcolare, dar şi în cele urbane şi interurbane, au fost aplicate afişe informative privind utilizarea corectă a sobelor. În plus, acolo unde e posibil, sînt derulate sistematic spoturi informative la subiect.
Pentru a avea efectul scontat, inspectorii serviciului protecţie civilă şi situaţii excepţionale organizează razii în localităţile rurale, verificînd sobele şi, totodată, informînd populaţia despre regulile de exploatare a acestora. „Nu este vorba de un control propriu-zis, ci de o campanie largă de informare a populaţiei”, a accentuat Vasile Zaharia, subliniind că aceasta se va desfăşura pe toată perioada rece a anului. Primele razii au fost efectuate în satele Vălcineţ, Tuzara, Selişte şi Novaci, localităţi în care au fost înregistrate, în acest an, incendii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *