Încă o reformă în sănătate

Oleg Belbas
În fotografie: Oleg Belbas

Și-a schimbat numele, și-a extins teritoriul de activitate. Doar sediul a rămas neschimbat, în același loc – la Ungheni. Este vorba despre Agenția Teritorială Ungheni a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) care, de la începutul acestui an, se numește Agenția Teritorială Vest a CNAM.
Odată cu această schimbare, instituția și-a extins și teritoriul din gestiune, avînd, la ora actuală,  sub aripa sa, încă două raioane, Fălești și Strășeni, pe lîngă Ungheni, Nisporeni și Călărași. Dacă, pînă în anul trecut, agenția era în slujba unei populații de 249 mii de cetățeni, acum numărul populației ce trebuie deservită e de 419 mii de cetățeni. Totodată, s-a mărit și numărul instituțiilor medicale cu care colaborează Agenția Teritorială Vest: de la 31 la 53.
Chiar și așa, Oleg Belbas, șeful Agenției Teritoriale Vest a CNAM, a declarat că acest lucru nu îl sperie, ci, dimpotrivă, îl stimulează să depună eforturi pentru a obține o colaborare eficientă cu instituțiile medicale, astfel ca rezultatul final să-l satisfacă, în primul rînd, pe beneficiar.
În prezent, după ultimele remanieri, Compania Națională de Asigurări în Medicină numără doar șapte agenții teritoriale, în loc de 12, cîte erau anul trecut.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *