În bucătărie cu… Tamara Cojocaru

Imagine simbol: curtandsusan.wordpress.com

Imagine simbol: curtandsusan.wordpress.com
Imagine simbol: curtandsusan.wordpress.com

Este coordonator servicii juridice şi sociale Ungheni al Institutului de Reforme Penale. Ne-a „servit” cu nişte plăcinţele, pe care le-a „prins” încă de la bunica sa. Cînd vrea să-şi alinte familia, o face cu aceste plăcinte delicioase, pe care le-a şi botezat „Plăcinte ca la bunica”.
Atenţie! Atunci cînd pregătiţi plăcintele, în bucătărie trebuie să fie călduţ şi nici un pic de curent rece.
Plăcinte ca la bunica
Pentru aluat este nevoie de 400 gr. făină, o linguriţă de sare şi cinci linguri de ulei. Toate acestea se frămîntă cu apă călduţă pînă se obţine un aluat moale şi nelipicios. Se pune pe masa tapetată cu făină şi se lăsă pentru 15 minute să se odihnească.
Între timp, se pregăteşte umplutura din: 500 gr. brînză de vaci, o bucăţică de brînză de oi, ceapă verde şi cinci ouă. Se amestecă bine.
După 15 minute, se frămîntă iarăşi aluatul, se împarte în 2-3 părţi şi se mai lasă pentru 10 minute, după care se întinde o foaie cu lăţimea de 3-4 milimetri, se unge cu ulei şi se mai lasă pentru 10 minute.
Pe o masă se pune un prosop mare de bucătărie. Foaia din aluat se întinde cu degetele pînă devine străvezie. Se pune pe prosop, se unge cu ulei, peste care se pune umplutura. Se răsuceşte cu ajutorul prosopului. Se pune în tava unsă cu ulei şi se unge deasupra cu ou, apoi se dă la cuptor pînă se rumeneşte. Poftă bună!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *