În bucătărie cu… Svetlana Badaşcă

Imagine simbol: www.dulciurifeldefel.ro

Imagine simbol: www.dulciurifeldefel.ro
Imagine simbol: www.dulciurifeldefel.ro

Este profesoară de vioară la Şcoala de Arte din Călăraşi. Pe lîngă faptul că ştie a mînui cu iscusinţă arcuşul viorii, dînsa mai ştie să mînuiască, cu aceeaşi iscusinţă, şi ustensilele de bucătărie. Colegii o laudă pentru bucatele gustoase pe care ştie să le prepare doar ea. Ne-a „servit” şi pe noi cu o reţetă, pe care a furat-o de la mama ei şi o pregăteşte de fiecare dată cînd i se face poftă de ceva gustos.
Ficat de vită cu ceapă
Se spală 600 gr de ficat de vită şi se curăţă de pelicula amăruie. După ce s-a tăiat în lungime, se presară cu sare şi piper, se dă prin făină de grîu şi se pune într-o tigaie încinsă, cu ulei, la prăjit. După ce s-au prăjit, feliile de ficat se pun pe un platou.
Separat, se prăjesc 3-4 cepe. Cînd s-au rumenit, se pun peste ficat, iar deasupra se mai pun cîteva căciulii de usturoi pisat.
Pentru garnitură, se curăţă 6-8 cartofi, se spală bine, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc bine. Se pun pe acelaşi platou, lîngă ficat.
Alături se mai pun rondelele de dovlecel (bostănel), prăjite şi ele în prealabil. Se taie rondele şi două roşii, care s epun pe acelaşi platou.
După ce platoul a fost amenjat frumos, cu de toate, se presară mărar tăiat mărunt. Poftă bună!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *