VIDEO | Ministrul român al Energiei vine astăzi la Chişinău şi va discuta despre stadiul lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni

Captură: Canal Regional

Captură: Canal Regional
Captură: Canal Regional

Ministrul român al Energiei, Constantin Niţă, vine astăzi la Chişinău. Oficialul se va întâlni cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi va aborda subiecte ce ţin de contrucţia gazoductului Iaşi-Ungheni. Şi asta pentru că magistrala riscă să nu fie dată în exploatare la data promisă de autorităţi.
Responsabilii de proiect susţin că lucrările ar trebuie să fie încheiate până pe 31 martie, însă planul de proiectare a gazoductului este încă în proces de finalizare. Nu a fost selectată încă nici compania care va desfăşura lucrările de conectare a conductei sub râul Prut.
„A fost proiectat tronsonul gazoductului pe teritoriu Republicii Moldova cu snipurile şi legislaţia învechită, nu cu norme europene şi pe parcursul construcţiei acestui gazoduct s-au observat nişte abateri. Traversarea râului Prut este o problemă urmează zilele acestea să fie selectat câştigătorul şi din cauza respectivă este posibil să se tărăgăzeze darea în exploatare a gazoductului”, a declarat preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma.
Până acum muncitorii au reuşit să sudeze câţiva kilometri de ţevi pe segmentul de pe teritoriul Moldovei şi au început construcţia staţiei de măsurare a volumului de gaze.
” Aici se va măsura gazul care intră şi se trimite dinspre România spre Republica Moldova”, a menţionat reprezentantul firmei de construcţii Liviu – Cosmin Şchiopu.
La începutul lunii ianuarie Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale din România a anunţat că pe teritoriul României lucrările la gazoduct au fost finalizate. Anterior, autorităţile de la Chişinău au declarat că toate lucrările vor fi încheiate până la sfârşitul primului trimestru al anului, iar gazoductul va fi dat în exploatare în vara acestui an.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *