În sfîrşit, au medic de familie!

Imagine simbol: ziarmm.ro

Imagine simbol: ziarmm.ro
Imagine simbol: ziarmm.ro

Tot răul e spre bine. Această zicală se potriveşte de minune unui caz real, complicat, ce s-a produs în vara trecută la Pituşca, dar care, pînă la urmă, s-a întors cu bine pentru satul Răciula.
Cînd a venit vremea să fie creat un centru de sănătate la Pituşca, acolo unde, de decenii, a activat   un spital zonal şi existau condiţiile necesare, cineva din conducerea raionului a tras sforile şi Centrul a fost deschis la Vărzăreştii Noi. În rezultat, Pavel Corjan, care a lucrat 21 de ani medic-şef al spitalului din Pituşca, a rămas fără lucru. Şi soţia lui, Ana, tot lucrător medical, s-a trezit  şomeră.
Dar, cum în viaţă există un echilibru în toate, această situaţie, aparent nefastă pentru soţii Corjan, a rezolvat o mare problemă a satului Răciula. Aici, de foarte şi foarte mulţi ani, nu a existat un medic de familie constant, cei numiţi temporar perindîndu-se ca lunile anului, unul după altul.
Iată că Pavel Corjan a fost numit şef al Oficiului medicului de familie din Răciula. Imediat, chiar din primele zile, răciulenii au simţit un nou suflu în activitatea instituţiei.
Deşi continuă să locuiască la Pituşca, medicul este prezent zilnic la locul de muncă, începînd cu ora opt dimineaţa şi pînă seara tîrziu, dacă este nevoie. Dînsul a reuşit să-i convingă pe răciuleni că e un om de toată seriozitatea şi că satul a făcut o „achiziţie” bună.
Nicolae Lupu, şeful Centrului de Sănătate Călăraşi, în componenţa căruia intră şi Oficiul din  Răciula, are doar cuvinte bune în adresa familiei de medici Corjan. Dînsul a menţionat că, dacă nu i-ar fi convins să treacă la Răciula cu lucrul (iniţial, ei intenţionau să plece cu totul), raionul ar fi pierdut doi lucrători medicali experimentaţi care, iată, servesc azi pacienţii din Răciula. „Deşi am primit replici dure din partea unui conducător al raionului pentru faptul că l-am numit pe Pavel Corjan medic de familie la Răciula, nu regret. Ştiu că am făcut un lucru bun pentru cei doi, dar şi pentru populaţia satului Răciula”, a subliniat Nicolae Lupu. Şi primarul de Răciula, Ştefan Temţunic, recunoaşte că, odată cu venirea noului medic de familie în sat, lucrurile s-au schimbat cu mult în bine şi că primăria va face tot posibilul să-l susţină.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *