Dieta de detoxifiere rapidă după sărbători

IMagine simbol: realitatea.net

IMagine simbol: realitatea.net
IMagine simbol: realitatea.net

Sărbatorile îşi pot pune serios amprenta asupra organismului şi, la cîte petreceri am avut în această perioadă, este mai mult decît probabil să ne fi făcut mai mult rău decît bine. Mîncăruri din carne, grăsimi diverse, băuturi de tot soiul… Cum să rezişti?
A venit însă timpul pentru o  detoxifiere a corpului cu ajutorul unei diete corespunzătoare. Iată cîteva sfaturi pentru a reveni la normalitate şi, implicit, să vă simţiţi bine.
Un prim pas pe care trebuie să-l faceţi pentru a elimina toxinele din organism este să beţi în fiecare dimineaţă cîte un pahar cu apă călduţă, fiartă în prealabil, în care să stoarceţi puţin suc de portocale sau de lămîie. Este un detoxifiant nemaipomenit, care va începe să îşi facă efectul încă de la primele administrări.
O altă modalitate uşoară, prin care îţi poţi detoxifia organismal, este printr-o cură de suc verde. Învăţaţi să combinaţi fructele şi legumele preferate şi creeaţi-vă propria reţetă de suc. După cîteva zile, veţi începe să vă simţiţi mai energici, pielea va căpăta o strălucire apart,e iar organismul va cunoaşte nenumărate schimbări pozitive. Începeţi cu un suc de spanac şi continuaţi cu unele din fructe.
Este timpul să îi oferiţi organismului dieta de care are nevoie. Iar asta include o binemeritată pauză de la alimentele specifice sărbătorilor şi consumul fibrelor de bună calitate, aşa cum sînt cerealele integrale sau fulgii de ovăz. Pentru o gustare şi mai sănătoasă, care oferă o senzaţie de saţietate, încercaţi să combinaţi aceste alimente cu cîteva fructe proaspete, cum ar fi, de exemplu, merele.
Legumele şi fructele sînt o parte importantă a oricărei diete care are ca scop detoxfierea, însă fasolea, în combinaţie cu ardeiul iute, este cu adevărat combinaţia cîştigătoare. Prin acest meniu vegetarian vă ajutaţi corpul să elimine într-un mod mult mai eficient grăsimile şi să absoarbă cantitatea de fibre şi de proteine de care are nevoie. Ardeiul iute sau praful de chili ajută la reducerea umflăturilor, eliminarea balonărilor şi a durerii cauzate de excesul de mîncare în perioada sărbătorilor.
Totodată, pe timpul curei de detoxifiere, trebuie să evitaţi alcoolul şi cafeaua. Dacă nu puteţi renunţa la cafeaua de dimineaţă, nutriţioniştii recomandă să o înlocuiţi cu ceai verde. Are aceleaşi proprietăţi care vă dau energie pe parcursul zilei, însă este mult mai sănătos.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *