Îi vezi etalîndu-se cu scriitori, cîntăreţi, miniştri…

Lucia BacaluTare-s bune reţelele de socializare. Fiecare îşi etalează gîndurile, acţiunile, cu cine s-a mai întîlnit, ce a mai vorbit… Pentru mine, dar şi pentru colegii mei, sînt o sursă ideală de informaţii. Dacă aţi şti cîte subiecte am abordat, ideea venindu-ne de pe Facebook!
Tot datorită reţelelor de socializare, am reuşit să înţelegem mai bine ce reprezintă un individ sau altul, mai ales dintre cei care au „căzut” în vreun fotoliu mai molcuţ. Unii s-au dovedit a fi cu coloana vertebrală, alţii – mai puţin. Unii îşi expun gîndurile coerent, alţii au reuşit să-şi arate prostia în toată splendoarea ei. Gramatica, bat-o vina!
Îi vezi etalîndu-se cu scriitori, cîntăreţi, miniştri… Îi vezi lăudîndu-se ce au făcut de dimineaţă, ce au făcut ieri, cu ce personalităţi marcante s-au mai întîlnit…
Aici, îmi amintesc un moment care ar putea să fie de învăţătură şi pentru alţii. Acum cîţiva ani, feciorul meu a participat la Cupa CSI la fotbal, în Sankt-Petersburg. Fiind căpitanul selecţionatei de tineret a Republicii Moldova, a avut norocul să se fotografieze alături de Michel Platini, preşedintele UEFA, Joseph Blatter, preşedintele FIFA, precum şi de alţi înalţi demnitari din fotbalul mondial. Cum să nu te lauzi? Replica a venit din partea unui comentator sportiv: „Nu este deloc relevant acest fapt. Vei avea tot dreptul să te lauzi atunci cînd Michel Platini sau Joseph Blatter vor considera o mîndrie să se fotografieze alături de tine”.  Iată aşa!
De aceea, azi, ca şi ieri, nu mă impresionează deloc zecile de fotografii cu un cineva, postate pe diverse conturi ale unor cetăţeni din partea locului. Mă vor impresiona doar atunci cînd aceleaşi fotografii le voi găsi şi pe conturile scriitorilor, interpreţilor, miniştrilor cu care s-au fotografiat.
Mai mult ca atît, mă cuprinde, vorba poetului, o tristeţe iremediabilă. Doar un personaj frustrat, în dorinţa-i mare de a demonstra că este totuşi un cineva, poate face aşa ceva. Vă mai amintiţi de „Scrisoarea I” a lui Eminescu? Există acolo o frază despre un mititel, „…lustruindu-se pe el/ Sub a numelui tău umbră”.
Nu e deloc complicat să te fotografiezi cu oricine. Dacă ai tupeu, îi spui omului că tare îl mai stimezi și-ți doreşti o fotografie cu el.
Sigur că nu-ţi va refuza. Dacă însă nu ai tupeul necesar, te apropii tiptil, de parcă ai avea treabă în acel loc, iar vreun prieten îţi face o poză. Şi iată aşa, arăţi lumii întregi cu ce oameni ai de a face.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *