FOTO | VIDEO | Un nou loc de distracţii pentru copii dar şi maturi

PATINOARSă ştiţi că nu doar Chişinăul are patinoar, ci şi Ungheniul. Mai mult ca atît, la Ungheni funcţionează un patinoar deja al doilea an consecutiv, după ce, iniţial, cu patru ani în urmă, fusese construit un derdeluş artificial în acelaşi loc – pe Piaţa Independenţei din centrul oraşului.
Mai mare bucurie pentru copii nici că se poate. Vin aici şi cu părinţii, şi singuri. Cei ce vor şi patine adevărate, le pot închiria. Sînt de mărimi diferite, de la 30 pînă la 45. Pentru jumătate de oră, costul acestora e de 20 de lei, pentru o oră – 30 de lei.
Patinoarul a apărut la Ungheni imediat ce au scăzut temperaturile, după toate sărbătorile de iarnă şi vacanţa copiilor. S-a lucrat la el neîntrerupt, timp de 48 de ore, spune omul de afaceri Vasile Barbacaru, care a investit aici peste 20 mii de lei. Au fost utilizaţi 70 de metri cubi de apă, astfel că grosimea gheţii e de 10 centimetri pe toată suprafaţa patinoarului de 750 metri pătraţi.
Chiar dacă e puăţin probabil să-şi poată recupera banii investiţi în patinoar, Vasile Barbacaru susţine că nu-i pare rău, căci o face pentru copii. „Sperăm să ţină cît mai mult iarna, ca unghenenii să reuşească să se distreze în timpul lor liber”, a mai spus Vasile Barbacaru.  Patinoarul este deschis zilnic, de la ora zece dimineaţa pînă la ora trei noaptea.
Chiar dacă mai este pînă la vară, omul de afaceri deja ne-a invitat la… plajă. E vorba de plaja de la Prut, pe care intenţionează s-o amenajeze ca la carte, accentuînd că are planuri grandioase în acest sens.  [wzslider]

Video: publika.md
Foto: Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *