”Virusul” voluntariatului s-a răspîndit pe străzile Ungheniului

voluntarÎnarmați cu materiale informative și baloane cu inscripția: ”Fii voluntar”, 20 de tineri, membri ai Fondului pentru Tineri din localitate, au ieșit, la 5 decembrie, pe străzile oraşului Ungheni, la o acțiune de ”molipsire” în masă cu ”virusul” voluntariatului.
Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei internaționale a voluntarilor.
Pe lîngă materialele informative, voluntarii au mai împărțit în stînga și în dreapta zîmbete. De acest lucru s-a îngrijit, în mod special, clovnul ”Zîmbilici”, alias Alexandra Șefer, o tînără în vîrstă de 22 de ani, care lucrează la o frizerie din oraş.
”Am decis să ieșim în stradă și să sărbătorim alături de trecători Ziua voluntarilor, pentru a atrăge în rîndurile noastre cît mai mulţi doritori”, a declarat ea pentru ”Expresul”. Alexandra ne-a mai spus că practică voluntariatul de la 16 ani și este sigură că o va face încă mulți ani înainte, deoarece ”voluntariatul nu are limită de vîrstă și va fi actual în toate timpurile”.
Nu e nimic complicat pentru a deveni voluntar. ”Este nevoie doar de dorință”, a menţionat Anastasia Musteață, elevă în clasa a 12-a la Liceul ”Ion Creangă” din Ungheni, şi ea voluntară de mai mulţi ani.
În acea zi voluntarii au distribuit 80 de fluturași, 40 de baloane și, în cantităţi nelimitate – bună dispoziție.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *