Întîmplări nefericite, remediate de salvatori

Imagine simbol: dse.md

Imagine simbol: dse.md
Imagine simbol: dse.md

În ultimul timp, în raionul Călăraşi au fost semnalate mai multe situaţii excepţionale, care au solicitat intervenţia efectivului Secţiei Situaţii Excepţionale. Salvatorii au fost, cum s-ar zice, pe fază.
Astfel, în clădirea Colegiului Pedagogic din Călărai a fost semnalată o scurgere de gaze, care însă a fost lichidată operativ. În cartierul Beaujolais, într-un bloc cu cinci etaje, s-a aprins un panou electric, iar în subsolul altui bloc din acelaşi cartier cineva a dat foc resturilor menajere stocate în cantităţi mari aici. Datorită intervenţiei pompierilor, focul nu s-a extins.
Potrivit prognozelor meteo, în perioada imediat următoare s-ar putea să ne confruntăm cu ninsori abundente, vînturi puternice, dar şi alte fenomene caracteristice iernii, ceea ce ar spori pericolul apariţiei unor situaţii excepţionale. În aceste condiţii, susţine inspectorul Serviciului Apărării împotiva Incendiilor al Secţiei Situaţii Excepţionale Călăraşi, Eugenia Roşioru, se impune o şi mai mare rigurozitate în ceea ce priveşte respectarea regulilor de apărare contra acestor fenomene, în special a incendiilor. Pentru aceasta se cere verificarea instalaţiilor de încălzire a încăperilor, sobelor, coşurilor de evacuare a fumului, concentrarea deşeurilor combustibile în locurile special amenajate pentru ele, o maximă atenţie la folosirea în încăperi uşor imflamabile a focului deschis etc.
la final, Eugenia Roşioru a subliniat că toată lumea ar trebui să conştientizeze  un adevăr  implacabil: e mai uşor să eviţi o situaţie nefericită decît să lichidezi consecinţele ei.
CĂLĂRAŞI |  Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *