L-a făcut pe maestrul Mihai Munteanu să scape o lacrimă

În fotografie: Monica Pîrlici în curtea casei sale, la Zberoaia

În fotografie: Monica Pîrlici în curtea casei sale, la Zberoaia
În fotografie: Monica Pîrlici în curtea casei sale, la Zberoaia

”Să spui la toată lumea că… l-am făcut pe Mihai Munteanu… cu lacrimi la ochi”, aşa a reacţionat tenorul moldovean care a cucerit, de-a lungul timpului, întreaga lume, după ce a ascultat o rugă recitată la „Moldova are Talent” de către o fetiţă de doar 11 anişori, Monica Pîrlici din Zberoaia Nisporenilor.
”Excepțional, Monica, excepțional!”, a exclamat și artistul Nicu Țărnă, care i-a prezis „o mare carieră în actorie”. Pînă şi numele ei este unul de scenă. Monica Pîrlici! Sună frumos, nu?
Peste noapte, fetiţa s-a trezit vedetă: în familie, la şcoală, în sat. Viaţa ei s-a schimbat chiar a doua zi după show-ul televizat, difuzat vinerea trecută, pe 29 noiembrie, la Prime TV. Complimentele în adresa ei au curs rîu. Clipul cu participarea ei la emisiune a adunat, doar într-o săptămînă, peste 17 mii de vizualizări.
„Emoţionant. Excepţional. Impresionant. O fetiţă de aur. Foarte talentată. Merită toate aplauzele””, iată doar cîteva dintre calificativele de care a avut parte fetiţa în aceste zile.
Chiar dacă a urmărit cu atenție fiecare mesaj, Monica, totuși, a așteptat cel mai mult unul, din partea mamei sale, care se află peste hotare de ani buni. Acesta nu a întîrziat să apară.
”Am vorbit cu mama prin skype. S-a bucurat pentru mine și m-a felicitat”, ni s-a lăudat fata la telefon, menționînd că a ţinut în secret participarea sa cu succes la emisiune pînă şi de ea. A vrut să fie o surpriză atît pentru mama, cît şi pentru colegii şi prietenii ei.
Monica, ajutată de sora sa mai mare, Magdalena, a ales, iniţial, pentru concurs,  o poezie în limba rusă. Tatăl fetelor, primarul de Zberoaia, Damian Pîrlici, le-a sugerat să pregătească ceva de rezervă, în limba română. Și nu a dat greș. Or, anume balada ”Rugă albă” a lui Ion Druță i-a adus Monicăi succesul cel mare, deschizîndu-i drumul în semifinală. ”Am auzit această baladă,  prima oară, la un hram, la Cojușna, și am rămas profund impresionat. De aceea i-am propus-o şi Monicăi”, povestește tatăl. Pentru etapa următoare, ne-a spus dînsul, fetiţa va veni cu ceva la fel de impresionant, căci va avea grijă tata de  un repertoriu pe măsura talentului fiiceie sale. ”Pînă mai ieri, Monica se mîndrea cu realizările mele. Acum am ajuns să mă mîndresc eu cu realizările ei”, a făcut, la final, o remarcă Damian Pîrlici.
Reamintim că istoria de viață a familiei Pîrlici din Zberoaia, în care tatăl își crește de unul singur cele trei fete, a fost publicată în numărul din 4 octombrie 2013 al ziarului ”Expresul”, stîrnind atunci un val de interes și admirație din partea cititorilor. Monica, mezina familiei, prin evoluarea sa strălucită la televiziune, a demonstrat încă o dată că creşte într-un mediu sănătos şi are un viitor frumos.
NISPORENI |Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *