Mai informaţi şi mai liberi în luarea deciziilor

centru de informareDe acum încolo, se pare că locuitorii oraşului Ungheni vor fi mai informaţi. Şi asta, pentru că, chiar recent, pe 21 noiembrie, în incinta primăriei din localitate a fost deschis Centrul de informare pentru cetăţeni.
„Am creat un serviciu nou pentru cetăţeni, care să-i sprijine cu profesionalism şi promptitudine în rezolvarea problemelor cu care se confruntă”, a accentuat primarul Alexandru Ambros. Serviciul a fost creat, graţie proiectului „Parteneriat durabil lărgit pentru reforma de descentralizare”, finanţat de Comisia Europeană şi implementat de Primăria Ungheni în parteneriat cu Primăria Orhei şi Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă.
Potrivit Svetlanei Ciobanu, manager de proiect, centrul respectiv va fi un mecanism de facilitare a dialogului între autorităţile publice locale şi comunitate.
„Specialiştii în comunicare de la noul Centru vor asculta cetăţeanul, vor vedea care sînt sugestiile şi recomandările lor, dar şi vor oferi informaţia necesară, prompt şi rapid, fără pic de tergiversare”, a făcut explicaţiile de rigoare Liliana Tincu, manager tehnic de proiect.
Cetăţenii vor putea obţine aici informaţii din cele mai diverse domenii. Astfel, vor putea să se informeze despre activitatea şi structurile primăriei, despre funcţionarii publici şi ce servicii prestează aceştia, despre activitatea consiliului orăşenesc.
De notat că acest Centru este unul pilot şi, practic, o premieră pentru administraţiile publice locale din Republica Moldova. Pe lîngă faptul că primăria Ungheni a mai făcut un pas înainte în ceea ce priveşte transparenţa activităţii sale, instituţia s-a ales şi cu o sală multifuncţională, de toată frumuseţea.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *