Întrebuinţările multiple ale cepei

ceapă, piața, Ungheni
Sursa: eana.ro

Ceapa este bogată în antioxidanţi, previne cancerul şi diabetul şi chiar tratează răceala. În plus, ea are o mulţime de alte întrebuinţări şi în afara bucătăriei. Iată care sînt ele.
Calmează durerile cauzate de arsuri. Taie o ceapă în două şi foloseşte o jumătate pentru a unge locul dureros. În scurt timp, durerea va fi ameliorată.
Îndepărtează aşchiile. Dacă te-ai pricopsit cu o aşchie care nu vrea să mai iasă din piele, lipeşte cu scotch o bucăţică de ceapă crudă deasupra locului cu pricina. După o oră, îndepartează scotchul. Aşchia va ieşi, practic, singură.
Tratează durerile de gît. Atunci cînd ai mari probleme cu gîtul, apelează cu încredere la ceaiul de ceapă. În 500 ml de apă, fierbe o ceapă curăţată şi tăiată în bucăţele. După ce a fiert, scoate ceapa şi consumă ceaiul.
Calmează iritaţile provocate de înţepături. Dacă v-a înţepat un ţînţar ori o albină, ungeţi locul iritat cu o foaie de ceapă crudă. Senzaţia neplăcută va fi ameliorată destul de rapid.
Lustruieşte metalul. Zdrobiţi ceapa şi combinaţi-o cu apă. Amestecaţi pînă obtineţi un fel de pastă. Folosiţi o cîrpă pentru a lustrui obiectele din metal cu amestecul obţinut anterior.
Curăţă grătarul. Tăiaţi o ceapă în două, înfigeţi furculiţa în una dintre jumătăţi şi frecaţi grătarul uşor încălzit cu partea zemoasă a cepei pînă cînd acesta rămîne curat.
Curăţă rugina de pe cuţite. Dacă unul dintre cuţitele tale a ruginit recent, trece-i lama de mai multe ori prin mijlocul unei cepe. Repetă procedeul pînă cînd rugina este îndepărtată complet.
Îndepărtează mirosul de vopsea. Abia ai renovat camera şi totul îţi miroase a vopsea? Atunci curăţă două cepe, taie-le pe jumătate şi pune-le într-un bol. Pune bolul în mijlocul camerei. În cîteva ore mirosul de vopsea va dispărea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *