Curios. Zece lucruri din casă pe care trebuie să le arunci dacă nu vrei să te îmbolnăveşti

Zece lucruri din casă pe care trebuie să le arunci
Imagine simbol: casadex.ro

Zece lucruri din casă pe care trebuie să le arunci
Imagine simbol: casadex.ro

Continuare
6. Prosoapele de baie. Trebuie aruncate după cel mult cinci ani de utilizare, mai ales dacă nu sînt spălate în mod regulat în apă fierbinte, la temperatura de 90 de grade. Prosoapele vechi pot transmite numeroase infecţii. Aruncaţi la gunoi şi prosoapele de bucătărie, dacă le-aţi folosit mai mult de doi ani.
7. Tocătoarele de bucătărie (fundişoarele). Cele din lemn trebuie înlocuite obligatoriu anual. Cele din plastic pot fi păstrate cel mult trei ani sau vor fi schimbate atunci cînd au urme lăsate de lama cuţitului. Anume în aceste “zgîrîieturi” îşi fac cuib o sumedenie de microbi şi bacterii periculoase pentru sănătatea noastră.
8. Periuţa de dinţi. Este un obiect folosit zilnic, care ar putea să ne pună sănătatea în pericol, dacă e prea veche. Trei luni este perioada maximă de valabilitate a unei periuţe de dinţi folosite. După expirarea acestei perioade, ea devine responsabilă pentru apariţia multor infecţii bucale, cauza fiind numărul crescut al bacteriilor din perii obiectului destinat igienizării orale.
9. Rimelul pentru gene. Multe doamne consideră că rimelul expiră atunci cînd se usucă. Total greşit! După desigilare, rimelul mai este valabil aproximativ patru luni. Un rimel expirat poate provoca iritaţii ale ochiului, ducînd la inflamaţii, mîncărime şi chiar la conjunctivită.
10. Produsele de îngrijire a tenului (cremele, loţiunile tonice şi demachiantele). Trebuie aruncate, daca le-aţi desigilat în urmă cu mai bine de şase luni. În caz contrar, riscaţi ca o parte dintre ingredientele active din compoziţia acestora să provoace alergii şi iritaţii de piele neplăcute şi greu de tratat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *