Întrebuinţări mai ciudate ale maionezei

Imagine simbol: unica.md

Imagine simbol: unica.md
Imagine simbol: unica.md

Chiar dacă nu este tocmai cel mai sănătos aliment, maioneza este folosită deseori în prepararea mîncărurilor.
Totuşi, nu ne-am fi gîndit vreodată că ea poate avea şi alte întrebuinţări şi că poate fi foarte utilă în acest sens. Iată şase moduri în care puteţi folosi maioneza în afara bucătăriei.
1. Vă scapă de scîrţîitul balamalelor. Ungeţi balamalele cu maionză şi ştergeţi excesul cu o cîrpă. Închideţi şi deschideţi uşa de cîteva ori şi apoi ungeţi balamelele din nou. Stergeţi-le cu un prosop umed şi asta e tot.
2. Oferă strălucire plantelor. Atunci cînd îngrijiţi plantele şi le curăţiţi frunzele de praf, puneţi un strop de maioneză pe un prosop de hîrtie pentru a le da puţin luciu. Efectul vă va surprinde, căci plantele vor arăta foarte frumos.
3. Îndepărtează urmele de degete. Oricît de des am face curăţenie, urmele de degete de pe dulapuri, chiuvete şi obiecte din inox sînt mereu prezente. Pentru a scăpa de ele, nu trebuie decît să le ştergeţi cu puţină maioneză şi să clătiţi repede cu puţină apa. Un truc rapid şi eficient.
4. Vă ajută să ieşiţi din impas cînd inelul a rămas blocat pe deget. Punem maioneză din plin în jurul inelului cu pricina. În cîteva minute, îl vom putea scoate de pe deget cu uşurinţă.
5. Curăţă petele de creion de pe pereţi. Aplicaţi un strat de maioneză pe locurile desenate, lăsaţi-o să acţioneze şi apoi ştergeţi locul cu un prosop umed. Repetaţi procedeul pînă cînd desenul este curăţat complet.
6. Maioneza mai poate fi folosită ca mască pentru păr sau pentru faţă. În ambele cazuri aplicăm maioneza şi peste cîteva minute o îndepărtăm prin clătire. Ajută şi în cazurile arsurilor solare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *