Curios. De la bradul din pădure pînă la cel de aur sau ciocolată

Imagine simbol: forum.romanian-portal.com

Imagine simbol: forum.romanian-portal.com
Imagine simbol: forum.romanian-portal.com

Ştiaţi care au fost, pînă acum, cei mai deosebiţi zece pomi de Crăciun din lume? Ei bine, vă spunem noi.
1. Bradul plutitor din Brazilia, cu o înălţime de 85 de metri, fiind amplasat într-o lagună din dreptul oraşului Rio de Janeiro.
2. Bradul de ciocolată din Franţa. Autor – ciocolatierul francez Patrick Rogers. A fost creat cu scopul de a fi vîndut bucată cu bucată, iar fondurile strînse să fie donate în scopuri caritabile.
3. Cel mai scump brad din lume. A fost creat în Emiratele Arabe Unite, avînd o valoare de peste 11 milioane de dolari, fiind decorat cu aur, argint şi 181 de diamante, smaralde, safire, perle şi alte pietre preţioase.
4. Bradul de aur din Japonia. A fost creat de bijutierul japonez Ginza Tanaka, avînd o înălţime de 2,4 metri. Costurile sale s-au ridicat la 4,2 milioane de dolari.
5. Bradul electronic din Belgia, cu înălţimea de 25 de metri şi o structură de oţel. Spre deosebire de brazii tradiţionali, oamenii au putut urca în vîrf, pentru a admira panorama oraşului Bruxelles.
6. Bradul Lego din Malaysia. A fost creat din 400.000 de piese Lego, avînd greutate de 600 kg.
7. Bradul electric din Anglia. A fost instalat la Londra.
8. Bradul din sticlă de Murano din Italia. Murano este o insulă de lîngă Veneţia. Bradul are 8,5 metri înălţime, cîntăreşte trei tone şi este compus din 1000 de tuburi de sticlă.
9. Bradul cîntător din Charlotte. Este o tradiţie care datează din anul 1953 în acest oraş din Carolina de Nord.  Anual, bradul cîntător revine la locul său.
10. Cel mai vechi brad de Crăciun din lume. Se află în oraşul Wilmington din Carolina de Nord, şi se presupune că are peste 400 de ani. A fost împodobit prima oară în anul 1928.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *