Un sediu al poliţiei în… grădiniţă

Imagine simbol: elldor.info

Imagine simbol: elldor.info
Imagine simbol: elldor.info

Vestea că noul sediu al sectorului de poliţie din Bravicea ar putea fi deschis în edificiul grădiniţei din partea locului a pus pe jar, practic, toată suflarea din raion. Specialiştii de la Centrul de sănătate publică din Călăraşi au declarat că „această amplasare a poliţiei este totalmente incopatibilă cu normele în vigoare de activitate a unei grădiniţe”.
Pe de altă parte, primarul de Bravicea, Constantin Popa, spune că ar fi păcat ca patru blocuri ale grădiniţei, neutilizate la moment din cauza numărului insuficient de copii, să rămînă în continuare nefolosite, iar cei cîţiva poliţişti de sector să activeze în condiţii mizerabile.
„Noi   vom propune Consiliului local să accepte darea în folosinţă, pentru poliţie, a blocului grădiniţei, amplasat în partea opusă intrării centrale. Dacă va fi luată o decizie favorabilă în acest sens, vor fi efectuate  toate ajustările necesare, pentru a separa total cele două instituţii”, a subliniat primarul.
Grigore Ciurca, directorul Centrului de sănătate publică, a precizat că instituţia pe are o conduce va da aviz pozitiv pentru funcţionarea poliţiei în edificiul grădiniţei doar dacă vor fi respectate  toate cerinţele înainate de medicii igienişti şi vor fi efectuate lucrările de separare.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Călăraşi susţin că, în cazul în care va fi oferit un sediu acceptabil pentru poliţie la Bravicea, cu timpul acesta va fi amenajat potrivit rigorilor, din banii care vor veni pentru reformarea organelor de drept din republică.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *