În ultimul drum

Imagine simbol: trm.md

Imagine simbol: trm.md
Imagine simbol: trm.md

Săptămîna trecută, anunţam că a dispărut o femeie, în vîrstă de 72 de ani, din Petreşti, raionul Ungheni. Parcă intrase în pămînt cu tot cu cîinii pe care îi avea pe lîngă casă. Rudele au dat-o în căutare. S-au mobilizat şi zeci de săteni şi au tot căutat-o prin împrejurimi.
Nimic. I-au găsit doar cîinii – morţi şi aruncaţi la o gunoişte.
La zece zile, au găsit-o şi pe ea. O săteancă, mergînd la cules de ciuperci, a dat de ea într-o făşie forestieră. Zăcea fără suflare, cu multiple arsuri pe corp.
… Era o femeie scundă, mărunţică, dar ageră şi gospodină foc. Lumea din sat o privea cu ochi buni, pentru că era harnică şi mereu pusă pe treabă. Deseori, vecinii o vedeau trecînd ba la deal, ba la vale.
Trăia de una singură, unicul ei fecior fiind stabilit cu traiul în Rusia. Bineînţeles, băiatul îşi vizita mama destul de des. Ultima dată a fost chiar de ziua ei, în luna august, cînd a împlinit 72 de ani. Nici prin cap nu i-a trecut atunci că o vede pentru ultima oară. Era vioaie şi nu se plîngea de nimic.
Rudele spun că în ultimul timp au văzut-o cam abătută. Doar ea ştia ce-i în sufletul ei.
„Se presupune că femeia s-ar fi sinucis”, a declarat ofiţerul de presă al Comisariatului de poliţie Ungheni, Oxana Toderiţă. Se va putea spune cu certitudine ce s-a întîmplat doar după ce vor fi gata rezultatele expertizei medico-legale. Deocamdată, se ştie că ar fi luat nişte pastile înainte să moară. Nu se cunoaşte însă ce fel de pastile şi pentru ce.
Cei apropiaţi sînt contrariaţi şi nu cred versiunii poliţiei, cu atît mai mult că era sănătoasă şi cu mintea lucidă. Pe 28 octombrie, a fost petrecută în ultimul drum.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *