Tot mai multe monumente în memoria victimelor regimului comunist

Moment emoţionant la Săseni
În fotografie: Moment emoţionant la Săseni

Moment emoţionant la Săseni
În fotografie: Moment emoţionant la Săseni

Raionul Călăraşi, se pare, devine lider în republică după numărul monumentelor înălţate în memoria victimelor regimului comunist. În octombrie, un asemenea monument a fost înălţat la Pituşca. În noiembrie – la Săseni. Anterior – în alte cinci localităţi.
“Toate aceste acţiuni fac parte din proiectul „Un monument pentru fiecare sat”, lansat de către Mihai Ghimpu în perioada în care dînsul exercita funcţia de preşedinte interimar al Republicii Moldova”, a explicat vicepreşedintele raionului, Petru Cosoi, şi el victimă a aceluiaşi regim comunist de ocupaţie.
Iniţiativa lui Mihai Ghimpu a fost preluată de partidul condus de el şi, iată, activiştii liberali s-au pus pe treabă: fac tot posibilul ca aceste monumente să existe într-un număr tot mai mare.
La ultima inaugurare a unui astfel de monument în raionul Călăraşi, pe 10 noiembrie, la Săseni, a fost prezent vicepreşedintele formaţiunii, Veaceslav Untilă, dar şi istoricul Octavian Ţîcu, fost ministru al Tineretului şi Sportului, oficialităţi locale
„Este o achitare a datoriei faţă de persoanele care au trecut prin calvarul Gulagului stalinist, faţă de cei care nu s-au mai întors pe meleagurile natale”, a menţionat Petru Cosoi.
CĂLĂRAŞI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *