Știu a-și număra bănuții încă de la grădiniță

În fotografie: Iarmarocul de la grădiniţa “Steluţa”

În fotografie: Iarmarocul de la grădiniţa “Steluţa”
În fotografie: Iarmarocul de la grădiniţa “Steluţa”

Cine n-a reușit în această toamnă să se îndulcească cu mere sau dovleci copți în cuptor, a avut șansa să o facă pe 6 noiembrie, la un iarmaroc desfășurat în curtea grădiniței ”Steluța” din Ungheni. În acea zi, chiar de la poartă, se făceau auzite îndemnurile „vînzătorilor”: ”Oaspeți dragi, nu mai zăboviți,/ Poftim la iarmaroc de veniți!/ Puneți un leuț în borcănaș,/ Și vă îndulciți c-un bostănaș”. Pe post de vînzători erau picii de la grădiniță.
Totul a fost ca la un iarmaroc adevărat. Copiii din cele 13 grupe au pus în vînzare tot felul de gustoșenii pregătite cu mînuțele lor, ajutați fiind de educatori, dar și o mulțime de obiecte de artizanat, confecționate de ei. Chiar dacă încă nu știu a număra bine leuții, micii vînzători nu au ratat ocazia de a învăța acest lucru.
”Este o activitate inedită, care face mediul preșcolar să fie provocat spre a organiza activități ce au o țintă multidimensională: de a face legătură dintre copii și părinții lor, dintre grădiniță și comunitate”, a declarat Svetlana Ciobanu, coordonator granturi mici în cadrul Fundației Comunitare Ungheni, prezentă la eveniment.
Şi ideea, şi însuşi iarmarocul i-au plăcut mult și Nicoletei Diaconu, directoarea grădiniței ”Licurici” din Mănoilești. ”Este foarte frumos aici. Vreau să cumpăr de toate, dar mai mult îmi doresc să preluăm și noi această experiență”, a spus dînsa. În acea zi, ea a făcut cumpărături de 400 de lei. Au făcut cumpărături și viceprimarii de Ungheni: Cristofor Codreanu și Eduard Balan. ”Ce poate fi mai frumos decît să cumperi niște hulubași din pîine, împletiți de mînuțele acestor copii drăgălași”, a remarcat Cristofor Codreanu.
”Totul s-a vîndut. Pînă și nucile, cu doi lei bucata. S-au vîndut și florile care serveau ca decor”, a menţionat, la finele zilei, Lucia Gavriliuc, directoarea grădiniței, subliniind că activitatea în cauză ”a avut scopul de a promova imaginea instituției, dar și de a acumula surse financiare pentru amenajarea sălii de sport”.
În acea zi, au fost adunate 3300 de lei, din care 1000 de lei au fost donate de părinții surorilor Bianca şi Sabina Rusu.
Un iarmaroc similar se preconizează către sărbătorile pascale.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *