Pentru securitatea transfuzională a republicii

În ziua donării sîngelui la Călăraşi
Foto: În ziua donării sîngelui la Călăraşi

În ziua donării sîngelui la Călăraşi
Foto: În ziua donării sîngelui la Călăraşi

Peste o sută de persoane, în majoritate tineri, s-au îmbulzit, pe 24 octombrie, la uşa unui Centru improvizat de donare a sîngelui în incinta Primăriei Călăraşi, în dorinţa lor de a dona sînge.
Potrivit viceprimarului Vladimir Susarenco, acţiunea respectivă a fost la a doua ediţie, prima desfăşurîndu-se anul trecut, urmare a unei decizii a Consiliui orăşenesc din luna mai 2012. „Prin această decizie, Consiliul a preluat spre executare Programul raional privind securizarea transfuzională şi asigurarea ţării cu produse sanguine pentru anii 2012-2016”, a explicat edilul, menţionînd, totodată, că apelul primăriei a fost recepţioinat de mai mulţi orăşeni, în special de   tineretul studios, care a venit în număr mare pentru a dona sînge.
Din cele peste o sută de persoane care şi-au exprimat dorinţa de a dona sînge în acea zi, doar 86 au fost găsite perfect sănătoase. Anume de la acestea s-a prelevat sîngele.
În acelaşi context, potrivit Larisei Şevciuc, angajată a Centrului  Medicilor de Familie din Călăraşi, pînă în prezent toate cele 28 de primării din raion au organizat acţiuni similare, în rezultatul cărora au donat sînge peste 350 de persoane.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *