Efectele uimitoare ale lămîiei

Imagine: adventist.it
Imagine: adventist.it

Destinată în special persoanelor cu imunitate scăzută, dar, în acelaşi timp, contraindicată celor care suferă de gastrită ori ulcer, dieta cu lămîie oferă rezultate eficiente în cazul persoanelor care vor să slăbeească sănătos şi relativ repede. Principiile acestei diete sînt simple şi la îndemîna oricui.
O ceaşcă de apă caldă, cu o jumătate de lămîie stoarsă, băută dimineaţa, pe stomacul gol, ajută la eliminarea toxinelor acumulate în intestine în ziua precedentă. Totodată, previne balonările, iar digestia va fi mult mai uşoară.
Adăugaţi suc de lămîie în salate, supe sau ciorbe, în ceaiuri.
Beţi doar apă cu lămîie. Puteţi pune şi un fir de busuioc, astfel obţinînd o băutură de zile mari. O cană mare de apă caldă sau ceai cu puţin suc de lămîie proaspăt stors sau cu cîteva felii de fruct, la sfîrşitul mesei, va ajuta la metabolizarea grăsimilor.
Consumul de lămîie sau de sucuri naturale din lămîi ajută la tratarea infecţiilor gîtului, a indigestiei, constipaţiei, problemelor dentare, ba chiar ajută şi la albirea dinţilor, ajută la reducerea hemoragiilor interne, a reumatismului, la vindecarea arsurilor, la prevenirea căderii părului, ajută la tratarea problemelor respiratorii, a hipertensiunii arteriale, a diverselor afecţiuni ale stomacului, dar şi la purificarea sîngelui şi la întărirea sistemului imunitar.
Trebuie, însă, să ştiţi însă cum să alegeţi lămîile atunci cînd le cumpăraţi în scop medical: acestea trebuie să aibă dimensiuni medii, să fie cît mai grele, cu coaja mai groasă şi să nu fie lovite.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *