Curios. Cu ce te mai poate ajuta un pahar de lapte?

Imagine simbol: ziarullumina.ro/

Imagine simbol: ziarullumina.ro/
Imagine simbol: ziarullumina.ro/

Laptele e aproape nelipsit din alimentaţia unui om, fie că îl foloseşti la prăjituri, în cafea, cu cereale sau că îl bei gol. Dacă în numărul precedent scriam cît este de bun consumul de lapte pentru sănătate, acum ne propunem să vă spunem pentru ce alte probleme este util laptele.
Puţini ştiu că laptele ajută şi în alte probleme.
Laptele scoate petele de cerneală. Dacă cerneala de la un stilou sau o imprimantă ţi-a stricat un articol vestimentar, poţi să-l salvezi cu ajutorul laptelui. Enzimele din lapte vor dizolva cerneala fără să distrugă materialul.
Laptele lustruieşte argintul. O soluţie formată dintr-o cană cu lapte şi o linguriţă de lămîie este varianta ideală pentru a lustrui argintăria din casă. Pentru un rezultat evident trebuie să laşi obiectele din argint peste noapte în această combinaţie.
Laptele este util în folosirea lui pentru păr, drept balsam. Alcătuit din mai multe proteine şi enzime, laptele poate fi un balsam grozav. Tot ce trebuie să faci este să torni puţin lapte peste păr după ce l-ai spălat cu şampon. Apoi îl clăteşti foarte bine. Acestă procedură îi va da părului o strălucire naturală.
Laptele este folositor şi pentru ten, reîmprospătîndu-l. Dacă aveţi un ten ce prezintă pori deschişi, îl puteţi şterge zilnic cu lapte crud în care aţi adăugat în prelabil cîteva picături de zeamă de lămîie. Un ten deshidratat poate fi tratat prin ştergerea acestuia de două ori pe zi cu lapte crud. Laptele are un efect de calmare asupra tenului iritat.
Două pahare de lapte după mersul la sală ajută la creşterea masei musculare şi la arderea grăsimilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *