VIDEO | Hotarul în caricaturi

expozitie CurtuAmatorii de caricatură din Ungheni au ocazia să admire în această lună o întreagă expoziţie de caricaturi.
Expoziţia internaţională „Hotarul” a fost inaugurată la 10 octombrie, la Muzeul de istorie și etnografie din Ungheni.
Aceasta include 60 de lucrări ai caricaturiștilor din diferite ţări. Iniţiatorul acestei expoziţii este caricaturistul unghenean, Valeriu Curtu, stabilit de cîţiva ani cu traiul în Germania. Potrivit lui Valeriu Curtu, expoziţia este una destul de actuală, cu atît mai mult că au trecut deja trei ani de cînd a fost scoasă sîrma ghimpată de la graniţa cu ţara vecină. „Corespunde realităţii, pentru că trăim momente cînd vrem să trecem acest hotar spre o lume mai civilizată” accentuează și Vasile Iucal, directorul muzeului.
Valeriu Curtu a ţinut să menţioneze că această expoziţie este un cadou special pentru ungheneni. Iar paralel, expoziţia respectivă se desfășoară și în Luxemburg, orașul Vianden. Iar în luna iunie a fost vernisată și la Berlin, Germania.
„Hotarul” este o temă atît de serioasă dar care stîrnește atîta umor” accentuează Valeriu Curtu. Și anume acest titlu a dat impulsul creării unor lucrări interesante și pline de haz, cu interpretări neașteptate și diferite. Organizatorii concursului nu s-au aștepat ca la apelul lor vor reacţiona atît de mulţi caricaturiști. Din 1379 de lucrări și 603 caricaturișiti din 80 de ţări ale lumii trebuiau selectate doar cîteva. Și au fost alese doar 60.
UNGHENI | Natalia Junghietu

VIDEO: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *