Remedii naturale care te scapă rapid de durerile în gît

Imagine simbol: sanatate.bzi.ro

Imagine simbol: sanatate.bzi.ro
Imagine simbol: sanatate.bzi.ro

Îţi simţi gîtul uscat şi te ustură? De vină pot fi virozele de sezon. Mai jos, vă propunem cîteva remedii natural, care vă vor ajuta să scăpaţi de durere cît mai rapid şi … ieftin.
Gargara cu sare. Sarea acţionează ca un antiseptic, ajutînd la fluidizarea secreţiilor, reduce inflamaţia şi oferă o ameliorare instantă. Pune o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi fă gargară de cel puţin patru ori pe zi.
Mierea ajută la procesul de refacere. În plus, contribuie la fluidizarea secreţiilor şi reduce inflamaţia. Adaugă două linguri de miere într-o cească cu apă caldă şi bea de cîteva ori pe zi. O poţi adăuga şi în ceaiul preferat. Ia o lingură de miere şi înainte de a te culca, pentru a calma durerile în gît şi pentru a te ajuta să ai un somn liniştit.
Lămîia. Ia o jumătate de lamîie, presară sare şi piper peste ea şi încearcă să o mănînci. O altă opţiune este aceea de a face gargară cu suc de lămîie diluat într-o cantitate egală de apă călduţă. Poţi face şi o limonadă cu sucul de la jumătate de lămîie, o lingură de miere şi o ceaşcă de apă caldă.
Usturoiul. Cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice şi asupra gîtului. Conţine alicina, care ajută la omorîrea bacteriilor care dau dureri în gît.
Poţi scăpa rapid de durerile în gât, dacă vei prepara următoarea reţetă: taie cîteva lămîi în felii mici, aşază-le într-un borcan şi toarnă miere peste ele pînă cînd sînt acoperite complet. Pune borcanul la frigider pentru 24 de ore. Prepară un ceai din două linguriţe din sucul rezultat la o cană de apă clocotită, pe care să-l bei de trei ori pe zi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *