Mierea – garantul sănătăţii

Imagine: sanatate.bzi.ro

Imagine: sanatate.bzi.ro
Imagine: sanatate.bzi.ro

Mierea este foarte cunoscută pentru acţiunile sale terapeutice bacterostatice, cicatrizante, calmante, regeneratoare, antibiotice, tonicardiace. Mierea se asimilează repede şi oferă energie organismului. Poate fi combinată cu lămîie, ridiche neagră, lapte, ceai în funcţie de afecţiunile pe care doreşti să le tratezi.
Mierea de tei – este cea mai cunoscută şi întrebuinţată miere. Se cristalizează foarte repede. Are proprietăţi antiseptice şi ajută la tratarea răcelii, tusei şi bronşitei. Se mai recomandă persoanelor care suferă de afecţiuni nervoase sau insomnii. Se ia o linguriţă, cu o oră înainte de culcare..
Mierea de salcîm – se păstrează mult timp în stare lichidă, datorită conţinutului ridicat de fructoză. Se falsifică cel mai uşor. Are proprietăţi terapeutice: curăţă ficatul, reglează tranzitul intestinal, îmbunătăţeşte activitatea inimii, creşte procentul de hemoglobine din sînge, linişteşte în caz de stres, nevroze, astenie, insomnie, stimulează pofta de mîncare.
Mierea de floarea-soarelui – se cristalizează foarte repede, este utilă în bronşite şi boli de stomac.
Mierea polifloră – rezultă din nectarul mai multor tipuri de flori, de aceea este mai aromată şi mai bogată în săruri minerale, decît alte sortimente de miere. Este recomandată în tratamentul bolilor de inimă, creşte procentul de hemoglobine din sînge, este un bun remediu împotriva anemiei, facilitează digestia şi ajută în cazul oboselii fizice sau intelectuale. O linguriţă de miere, consumată pe stomacul gol cu un pahar de apă, ajută la digestie.
Trebuie să ştii că, dacă supui mierea unei temperaturi ridicate, îi distrugi proprietăţile, mai mult, încălzită produce o substanţă toxică. De aceea nu pune mierea în ceai sau cafea, dacă nu s-a răcit până la 35°-40°C şi nu folosi mierea în prăjituri sau alte preparate gătite la temperaturi înalte.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *