Mămăliga

Imagine simbol: unica.md

Imagine simbol: unica.md
Imagine simbol: unica.md

Porumbul este a treia cea mai consumată cereală din lume, după grîu şi orez. Fiert, copt sau sub formă de popcorn (fără adaosuri), porumbul este bogat în nutrienți şi aduce multiple beneficii sănătății: protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos şi conferă vitalitate pe termen lung. Porumbul este bogat în vitaminele A, B, C și E, amidon, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi alte substanțe nutritive. Iar  mămăliga este cel mai întâlnit aliment tradițional preparat din porumb, care aduce numai beneficii sănătăţii omului.
1. Are grijă de siluetă. Mămăliga este sănătoasă şi benefică, deoarece aceasta hrăneşte suficient organismul și curăță foarte bine intestinele. Mămăliga moale are de patru ori mai puține calorii decît pîinea, iar mămăliga vîrtoasă are jumătate din caloriile pîinii.
2. Protejează ficatul. Efectul detoxifiant al substanțelor din porumb uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanțelor toxice, reducînd considerabil riscul insuficiențelor şi cirozelor hepatice.
3. Crește durata de viață. Cercetătorii endocrinologi au constatat că consumul zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncțiile tiroidiene. De asemenea, consumul de mămăligă reduce cantitatea de colesterol din sînge, scăzînd astfel riscul de ateroscleroză și de infarct.
4. Reglează glicemia. Consumul de mămăligă reglează concentrația de glucoză din sînge, fiind benefică pentru diabetici.
5. Dezvoltă musculatura. Vitamina E din mămăligă contribuie la fortificarea sistemului imunitar şi muscular. Acest aliment mai este eficient în parodontoze, psoriazis, distrofii musculare şi angină pectorală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *