Curios. Patru uleiuri esenţiale vindecătoare, care nu trebuie să îţi lipsească

Imagine simbol: clickpentrufemei.ro

Imagine simbol: clickpentrufemei.ro
Imagine simbol: clickpentrufemei.ro

Puterea acestor uleiuri este extrem de mare, aşa că ai nevoie doar de cîteva picături  la o singură utilizare.
Lavanda este cel mai cunoscut dintre uleiurile esenţiale. Are proprietăţi antivirale şi antibacteriene, care pot reduce timpul de vindecare în cazul unor zgîrieturi, muşcături sau înţepături. Uleiul de lavanda poate fi aplicat direct pe zona afectată. Adaugă cîteva picături în cadă, în timp ce faci baie sau pe pernă şi vei vedea că te va ajută să te relaxezi şi să adormi.
Menta este un excelent ulei cu efect de răcorire, care te poate ajuta în special în momentele în care ai febră puternică. Trebuie doar să adaugi cîteva picături de ulei de mentă la un ulei de bază (vegetal), pentru un masaj pe spate sau să aplici un compres pe gît şi piept. Atunci cînd este combinat uleiul de mentă cu cîteva picături de ulei de lavandă, şi aplicat în zona tîmplelor, vei vedea că poate reduce intensitatea durerilor de cap. Mirosul de mentă poate ajuta şi la combaterea senzaţiei de greaţă.
Eucaliptul este un puternic ulei antispasmodic, antiviral şi antibacterian, care este ideal pentru a trata tusea şi răcelile. Adaugă cîteva picături de ulei de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte, aburindă, pentru a inhala vaporii care se degajă. Pe parcursul zilei, poţi inhala uleiul de eucalipt dacă pui cîteva picături pe o batistă curată . Poţi folosi acest truc în timpul sezonului rece pentru a preveni o răceală completă.
Uleiul de arbore de ceai este un puternic produs antibacterian, antifungic şi antiseptic. Doar cîteva picături amestecate cu un ulei de bază (vegetal) sînt tot ce ai nevoie pentru a ajuta la tratarea tăieturilor, zgîrîieturilor şi infecţiilor provocate de ciuperci, tratarea muşcăturilor de insecte, negilor şi chiar a mătreţii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *