Crucea Roşie şi… politicul

Elena Gavrişov, directoarea Crucii Roşii, filiala Ungheni, a fost somată de un înalt demnitar local să nu folosească această organizaţie umanitară în scopuri politice. Este adevărat, dînsul nu a adus nici un argument cît de cît convingător în acest sens, bazîndu-se, mai mult, pe zvonuri.
În replică, şefa organizaţiei locale a Crucii Roşii vine cu o avertizare către toţi cei care, intenţionat sau involuntar, folosec însemnele Crucii Roşii sau se ascund după acestea pentru a obţine anumite dividende, inclusiv politice.
„Vreau să le spun tuturor că semnele Crucii Roşii se află sub protecţia tratatelor internaţionale, ceea ce înseamnă că folosirea ilegală a acestora se pedepseşte contravenţional”, a subliniat dînsa. În cazul în care se va dovedi că cineva, totuşi, foloseşte emblema Crucii Roşii, denumirea „Crucea Roşie” sau semne ce pot fi identificare cu emblema Crucii Roşii, riscă o amendă între 400 şi 600 de lei – dacă e persoană fizică. Dacă însă e vorba de o persoană  cu funcţie de răspundere, amenda e de la 1000 la 2000 de lei.
„Sper ca oamenii să înţeleagă şi să facă diferenţa între Crucea Roşie şi alte organizaţii, să înţeleagă că scopul nostru este ajutorarea oamenilor, indiferent de culoarea lor politică, apartenenţa naţională, sex sau vîrstă”, a subliniat, în încheiere, Elena Gavrişov.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *