Zebrele de lîngă școli în vizorul agenților de patrulare

În fotografie: Inspectorul inferior al Plutonului de patrulare mobilă Ungheni-Nisporeni-Călărași, Sergiu Albot, la datorie

În fotografie: Inspectorul inferior al Plutonului de patrulare mobilă Ungheni-Nisporeni-Călărași, Sergiu Albot, la datorie
În fotografie: Inspectorul inferior al Plutonului de patrulare mobilă Ungheni-Nisporeni-Călărași, Sergiu Albot, la datorie

A început un nou an de studii şi, odată cu el, s-au înteţit durerile de cap ale agenţilor de circulaţie. ”Se circulă cu încălcări ale Regulamentului rutier în apropierea școlilor”, a declarat pentru „Expresul” Andrei Costenco, comandantul Plutonului de patrulare mobilă Ungheni-Nisporeni-Călărași.
În doar primele două zile ale noului an de studii, au fost penalizaţi deja cinci conducători auto, dintre care trei din Ungheni și cîte unul din Nisporeni și, respectiv, Călărași. Aceştia au intrat în vizorul oamenilor legii chiar pe trecerea de pietoni de lîngă școli. În consecință, pentru neacordarea trecerii libere a elevilor pe zebrele de pietoni, șoferii nedisciplinați au fost amendaţi cu cîte 200 de lei.
Timp de două săptămîni, 25 de agenţi de circulaţie ai Plutonului de patrulare mobilă Ungheni-Nisporeni-Călărași vor asigura zilnic, dimineaţa, între ora 7.30 și 9.00, dar şi la prînz, între ora 12.00 şi 14.00, securitatea rutieră lîngă opt instituții de învățămînt ce se află în nemijlocita apropiere de partea carosabilă în cele trei centre raionale. Patru puncte de patrulare se află în orașul Ungheni şi cîte două – la Nisporeni și Călărași.
Referindu-se la comportamentul pietonilor în trafic și, mai cu seamă, al copiilor de vîrstă școlară, Andrei Costenco a subliniat că este unul decent și regulamentar. ”Este mai ușor să înveți un copil ce înseamnă zebră decît un adult”, a conchis dînsul.
”Mulți urcă la volan și se uită pe dealuri, iar alții, uneori, încalcă legea intenționat, dorind parcă să demonstreze agenților de circulaţie capacitățile lor excepționale de șofare”, a făcut o explicație comandantul Plutonului de patrulare mobilă Ungheni-Nisporeni-Călărași. Potrivit dînsului, pentru a-i disciplina pe aceşti conducători auto, este nevoie de o legislație rutieră mai dură.
Acțiunile de patrulare care au loc în aceste zile în apropierea școlilor sînt parte a operațiunii ”Pietonul”, desfăşurată în întreaga republică. Scopul este de a preveni situațiile accidentare cu implicarea pietonilor şi, în mod special, a celor de vîrstă școlară.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *