VIDEO | Şefa filialei unei bănci din Ungheni va face 9 ani de puşcărie. Şi-a însuşit ilegal jumătate de milion de lei

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

Fosta şefă a filialei unei bănci din Ungheni va face nouă ani de închisoare. Femeia a fost condamnată pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, fals în acte publice şi abuz în serviciu. Totodată, condamnata a fost privată de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul bancar pentru o perioadă de trei ani.
Potrivit oamenilor legii, în perioada 2007-2009, femeia s-a folosit de dosarele personale ale solicitanţilor de credite, a falsificat acte din numele acestora şi a primit în locul lor credite bancare.
Astfel, inculpata se adresa oficiului central al băncii, primea acordul pentru eliberarea creditelor bancare, iar persoanelor le spunea că instituţia bancară refuză să le elibereze credite. În continuare, femeia falsifica documentele şi beneficia personal de aceste împrumuturi.
În urma acţiunilor sale ilegale, condamnata a primit credite bancare pe numele a cel puţin 18 locuitori ai raionului Ungheni, în sumă de peste500 mii de lei.
„Afacerea” femeii a ieşit, însă, la iveală în momentul când victimele au fost somate de către bancă pentru nerambursarea creditelor primite şi a dobânzilor aferente.
Femeie urmează să restituie toţi banii pe care i-a furat.

Sursa: publika.md

VIDEO: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *